Fondul Național pentru Urgențe ale Copiilor al Naţiunilor Unite trage un semnal de alarmă în privința pandemiei de coronavirus care ameninţă îngrijirea de bază a celor mai săraci copii din lume, din ţările în curs de dezvoltare şi din zonele de criză.

”Pandemia reprezintă o ameninţare existenţială la adresa a milioane de copii. Doar printr-o acţiune coordonată la nivel internaţional putem preveni ca această criză sanitară mondială să devină o catastrofă globală pentru copii”, a declarat directorul UNICEF din Germania, Christian Schneider, citat de stiripesurse.ro

Principala problemă este răspândirea virusului în taberele de refugiaţi supraaglomerate din Grecia şi Siria.

"Mulţi copii suferă deja de malnutriţie şi alte afecţiuni preexistente şi au puţină susţinere imunitară pentru a putea contracara noile pericole", a spus Schneider.

Acelaşi lucru este valabil pentru copiii din ţările din zona Sahel şi sudul Africii, unde aproximativ 40% din populație nu se spală pe mâini cu apă şi săpun acasă, o modalitate esenţială de stopare a răspândirii virusului.

De asemenea, Schneider menționează că și în Bangladesh creşte numărul de infecţii: ”Peste 850.000 de membri Rohingya trăiesc acolo, în tabere de refugiaţi supraaglomerate”.

UNICEF face apel la guverne, companii şi donatori privaţi să facă orice este posibil pentru a asigura protecţia şi îngrijirea copiilor vulnerabili.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.