Chiar dacă vaccinul împotriva coronavirusului ar fi disponibil, nu toată lumea ar fi foarte dornică să îl facă.

Oameni de știință din întreaga lume lucrează din greu pentru realizarea unui vaccin împotriva coronavirusului. Teste clinice sunt deja efectuate în SUA și în China, însă mai sunt luni bune până la apariția unui astfel de remediu.

Totuși, nu toată lumea e dornică de a se vaccina împotriva Covid-19. Un sondaj efectuat recent în Franța arată că 26% dintre populație nu este de acord cu un astfel de vaccin.

20% dintre respondenții sondajului au spus că ”probabil nu” s-ar vaccina, în timp ce 6% au răspuns ”cu siguranță nu.”

Sondajul nu a luat în calcul și motivele pentru care oamenii ar refuza acest vaccin. Un lucru e, însă, sigur. Mișcarea anti-vacciniștilor a prins teren și în Franța, în ultimii ani. Atât de mult încât boli eradicate, precum rujeola, reapar acum.

Un studiu din iunie 2019 arată că o treime dintre francezi cred că vaccinurile nu sunt sigure.

Patrick Peretti Watel, sociolog și director de cercetare la Inserm, arată că, în mod surprinzător, tinerii sunt cei mai predispuși la a refuza un vaccin împotriva coronavirus. ”Procentajul de refuz este de 39% în rândul celor cu vârste între 26 și 35 de ani”, explică acesta, conform rtl.fr.

Acesta mai adaugă și faptul că femeile sunt mai reticente în ceea ce privește vaccinurile. Și statutul social al celor intervievați influențează atitudinea față de vaccin: ”o treime dintre angajații și muncitorii obișnuiți ar refuza vaccinul, în timp ce doar 16% dintre directori sau oameni cu profesii intelectuale ar evita un asemenea vaccin”, mai spune Peretti-Watel.


Despre autor:


Ultima actualizare: 13 Aprilie 2020 - 12 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.