Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a discutat despre medicamentul eficace împotriva coronavirusului.

În cadrul unei intervenții la Digi24, Rafila a menționat că medicamentul testat de americani pare a fi unul eficace, dar și că studiile clinice sunt avansate.

Expertul estimeză că medicamentul ar putea fi disponibil pe piață în toamnă. Acesta ar putea să nu fie singurul ajutor pe care ne-am putea baza, deoarece sunt așteptate alternative și din Japonia și din China.

Japonezii chiar ar vrea să ofere medicamentul gratuit altor state.

Alexandru Rafila subliniază că există un consens aproape general cu privire la faptul că un vaccin nu va apărea mai repede de 2021.

”Medicamentul realizat în SUA se pare că este eficace și studiile clinice sunt avansate, probabil că în toamnă va deveni disponibil. Părerea mea este c-o să avem în toamnă acest produs din SUA și mai avem speranța unor produse antivirale din China și din Japonia. Se pare că, tot așa, sunt disponibile, iar Guvernul japonez am înțeles că dorește să pună la dispoziție gratuit medicamentul altor state,” a declarat Alexandru Rafila, citat de libertatea.ro.

Acesta mai spune că este nevoie de un vaccin pentru a opri transmiterea: ”Până nu o să obținem un vaccin, nu o să reușim să întrerupem lanțul de transmitere, asta e clar.”


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Aprilie 2020 - 04 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.