Sanatate4 Aprilie 202011:02de Cristina Marin

Lectura de un minut

Cercetătorii informează că în urma unor studii în laborator, Ivermectina, folosită în mod normal pentru deparazitarea păduchilor ori pentru tratarea scabiei, a reusit sa distruga coronavirusul in doar 48 de ore.

Cercetătorii Universităţii Monash din Melbourne din Australia au reuşit să omoare coronavirusul în 48 de ore, în condiţii de laborator, cu ajutorul Ivermectinei, un antiparazit folosit pentru tratarea păduchilor şi a scabiei.

Ivermectina, descoperită în 1975, este considerată a fi unul dintre cele mai eficiente şi sigure medicamente de către OMS, fiind de asemenea ieftină. Pe piaţă mai apare și sub numele de Stromectol. Potrivit celor de la Monash University, o doză de Ivermectină a reuşit să oprească răspândirea virusului într-o cultură, în condiţii de laborator.

”Am descoperit că o singură doza a reuşit să elimine tot materialul genetic al virusului în 48 de ore şi că după 24 de ore se poate observa oricum o reducere seminficativă. Realist vorbind, durata până la apariţia unui vaccin este destul de mare. Un medicament va putea ajuta mai repede omenirea” , a spus dr. Kylie Wagstaff, citat de mediafax.ro

Citeste si:
Focar de coronavirus la o fabrică de înghețată din Alba
Focar de coronavirus la o...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.