Coreea de Nord încă se laudă că nu are niciun caz de coronavirus, iar autoritățile au transmis publicului o serie de recomandări pentru a preveni boala.

Televiziunea de stat din Coreea de Nord a transmis un buletin de presă în cursul serii de luni, iar autoritățile au dat o serie de recomandări publicului.

Instrucțiunile au fost atribuite unor ”experți în medicină” dintr-o țară străină. Lista de 5 recomandări este relativ diversă:


  1. Nu luați medicamente fără acordul medicului. Nu luați medicamente antivirale sau imunostimulatoare fără îndrumare.
  2. Evitați consumul de băuturi alcoolice. Alcoolul slăbește sistemul imunitar, astfel că acesta va fi împiedicat să blocheze virusul înaitne ca acesta să pătrundă în corp.
  3. Folosiți și remedii tradiționale. Ceapa, usturoiul sau mierea întăresc sistemul imunitar.
  4. Nu luați antibiotice fără acordul medicului. Antibioticele nu omoară virusul.
  5. Schimbați-vă masca des. Este în detrimentul sănătții să folosiți o singură mască pentru perioade lungi de timă, fără să o schimbați.

Oficialii nord-coreeni încă susțin că virusul nu este prezent în țară. Totuși, surse militare americane susțin că imposibil ca virusul să nu fi ajuns și în Coreea de Nord, arată nknews.org.

Nu există nici informații cu privire la teste de depistare a virusului efectuate în țară. Astfel, e imposibil de știut dacă există vreun infectat.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.