Social 8 Aprilie 2020 15:13

Klaus Iohannis a făcut declarații și îi îndeamnă pe români să îi urmeze exemplul său și al soției sale și să stea acasă de Paște.

După vizita de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, Klaus Iohannis a ținut o declarație, în care i-a îndemnat pe români să nu se relaxeze, deoarece greul încă nu a trecut.

Președintele le-a reamintit românilor să stea în case și să păstreze distanța socială, pentru că nimeni nu vrea o perioadă de luni întregi de carantină.

Șeful statului îi îndeamnă pe români să stea acasă și își dă exemplu chiar propria familie: ”Eu personal voi sărbători Învierea Domnului acum, duminică, și pot să vă spun ce o să fac eu. O să stau acasă, împreună cu soția mea, Carmen. Vom fi numai noi doi. Nu vom merge la biserică, nu vom merge să luăm lumină, nu vom invita pe nimeni la masă, nu vom merge la nimeni la masă. Vom fi acasă, vom urmări liturghia la televizor, vom aprinde o lumânare în casă și ne vom ruga.”

Președintele reiterează apelurile la înțelegere și cooperare din partea compatrioților: ”Asta mă aștept, dragi români, să faceți cu toții. Este greu, ne cade greu. De obicei, de Paști ne întâlnim cu prietenii, cu familia, ieșim afară. De data aceasta nu se poate. Este foarte, foarte important să respectăm și acum, de Sfintele Sărbători, regulile impuse de autorități! Fiindcă dacă acum scăpăm din mână această epidemie, vă spun că s-ar putea să fie foarte grav și să fie grav pentru foarte multă lume”, arată hotnews.ro.

"Așadar, dragi români, vă rog să respectați în continuare indicațiile autorităților, pentru ca după aceea să ajungem cât reușim de repede în faza în care și la noi se poate discuta despre măsuri de relaxare", a conchis președintele.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.