Social8 Aprilie 202010:49de Andreea Stefan

Lectura de 2 minute

Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj, cu ocazia Zilei Internaționale a Rromilor.

Iohannis spune că, în această perioadă de pandemie, prioritatea este ca societatea românească sa fie solidară, indiferent de etnie, pentru a putea limita efectele negative ale virusului COVID-19.

În această perioadă extrem de dificilă, în care prioritatea absolută este limitarea efectelor negative produse de epidemia COVID-19, societatea românească are nevoie de proba solidarității și responsabilității fiecărui cetățean, indiferent de etnie. Respectând întocmai măsurile autorităţilor, romii trebuie să fie primii care să-și protejeze sănătatea și viața familiei și a celor apropiați. Doar așa, sărbătoarea etniei rromilor de astăzi, precum și apropiata Înviere a Domnului vor putea fi izvoarele de speranță ale acestei grele primăveri”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele și-a exprimat solidaritatea față de cei ce luptă împotriva rasismului și asigură deplina integrare a acestora.

Îmi exprim solidaritatea față de toți cei care luptă împotriva rasismului și sprijin demersurile care asigură deplina integrare și apartenență a romilor la spectrul de valori, libertăți, drepturi și îndatoriri cetățenești consacrate de Constituția României. Depășirea carențelor sistemelor publice în privința modului în care sunt tratate problemele concetățenilor noștri de etnie romă și eliminarea cauzelor marginalizării lor sociale sunt chestiuni pe care avem responsabilitatea să le rezolvăm cât mai temeinic”, a mai spus Iohannis.

Citeste si:
Klaus Iohannis reamintește românilor importanța măsurilor de protecție
Klaus Iohannis reamintește...

Klaus Iohannis consideră că actualul Guvern se apleacă pentru rezolvarea problemelor cetățenilor de etnie rromă.

Salut inițiativa Guvernului de a se apleca cu seriozitate asupra dificultăților cu care se confruntă cetățenii români de etnie romă, prin elaborarea unui nou cadru strategic care să dea o perspectivă și speranțe realiste de îmbunătățire a situației, cu rezultate benefice atât pentru romi, cât și pentru societate, în ansamblul său. Am convingerea că există în țara noastră forțe și inițiative capabile să conducă spre un viitor mai bun pentru rromi, a căror istorie grea le marchează multora viața, chiar și în prezent”, a precizat președintele.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.