Două turiste au fost date în judecată de către autoritățile din Coreea de Sud, după ce una dintre ele a prezentat simptome de infectare cu coronavirus.

Autoritățile din insula Jeju, ce aparține Coreei de Sud, au decis să acționeze în instanță două turiste ce au vizitat locul, deoarece una dintre acestea prezentau simptome de coronavirus.

Cele două femei, mamă (52 de ani) și fiică (19 ani), s-au întors în Coreea de Sud, după ce tânăra a studiat la Boston.

Mama sa, ce trăiește în Seul, a luat parte la această călătorie către Jeju, un loc destul de popular pentru vacanțe. Cele două au călătorit pe insulă în data de 20 martie, cu toate că fiica fusese sfătuită să intre în autocarantină, la revenirea din SUA, de pe 15 martie.

Deși tânăra a început să aibă simptome încă din data de 21 martie, cele două femei au mai petrecut alte patru zile pe insulă, intrând în contact cu alte 47 de persoane.

Ambele femei au fost testate pozitiv pentru coronavirus când s-au întors în Seul.

Pe fondul acestei întâmplări, autoritățile din Jeju au intentat un proces civil împotriva celor două, cerând daune de 107.000 dolari. Și doi locuitori au făcut plângeri separate, după ce aceștia fiind nevoiți să intre în carantină din cauza contactului cu cele două femei.

În plângere se arată că ”fiica nu și-a îndeplinit misiunea ca membru al comunităţii, iar mama i-a susţinut activitatea ilegală deoarece i-a furnizat fonduri pentru călătorie,” conform stiripesurse.ro.

A fost în vacanță, deși avea coronavirus

O altă tânără, Arielle Charnas, un influencer din New York, cu 1,3 milioane de followeri, a ignorat regula de autoizolare timp de 14 zile, ca urmare a testării pozitive pentru coronavirus.

Unii urmăritori i-au sugerat să își facă un test după ce a acuzat simptome relevante infecției. Deși nu se califica pentru un test, aceasta a apelat la relațiile personale pentru a face asta. Nici această decizie nu a rămas netaxată de comunitate.

Citeste si:
Eurodeputații votează azi rezoluția cu privire la aderarea României...
Eurodeputații votează azi...

Opt zile după rezultatul pozitiv, aceasta a părăsit locuința și a călătorit alături de familie, aproximativ 150 de kilometri. Arielle Charnas s-a dat de gol cu fotografiile postate din această deplasare


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Aprilie 2020 - 10 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.