Orașul-fortăreață Zahara de la Sierra, din sudul Spaniei, s-a izolat de lume și raportează 0 cazuri de coronavirus.

Dacă acum câteva secole, creștinii și maurii se luptau pentru această fortăreață, datorită poziției sale strategice, acum aceleași calități ale orașului îl fac să fie ferit de coronavirus.

Pe 14 martie 2020, orașul s-a autoizolat de restul lumii, pe măsură ce coronavirusul se extindea în spania. Primarul, Santiago Galvan, a blocat patru din cele cinci intrări în oraș.

Deși Spania a trecut de pragul de 100.000 de îmbolnăviri, Zahara de la Sierra nu are niciun caz de Covid-19. Măsurile drastice luate de primar vin în sprijinul populației, mai ales că o treime dintre locuitori au peste 65 de ani.

În punctul de control de pe singurul drum rămas deschis către oraș, fiecare mașină care trebuie să treacă este dezinfectată. Și străzile orașului sunt dezinfectate, în fiecare luni și joi, de către o echipă de 10 persoane.

Economia multor orașe spaniole, precum Zahara de la Sierra, se bazează pe multe afaceri de familie, dar și pe liber profesioniști. Tocmai de aceea, primarul a deschis vistieria orașului pentru a acoperi costurile de funcționare (curent, apă) și taxele afacerilor din orașe. Altfel, cele 19 baruri și restaurante din Zahara n-ar mai avea nicio șansă.

Primarul spune că este vorba nu doar de ajutorul economic în sine, ci și despre păstrarea comunității. Totuși, Galvan e conștient că în curând va trebui să apeleze la autoritățile regionale dacă starae de urgență se va prelungi, conform cnn.com.


Despre autor:


Ultima actualizare: 3 Aprilie 2020 - 05 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.