Cuvantul ”coronavirus” a fost interzis în Turkmenistan, țara în care este instaurată conducerea dictatorială și în care nu s-a raportat niciun caz de infectare.

Potrivit Organizației Reporteri fără Frontiere, Turkmenistan, una dintre cele mai închise țări din lume, a interzis utilizarea acestui cuvânt și mai mult decât atât, persoanele care vorbesc pe străzi despre coronavirus sau care poartă mască riscă să fie reținute.

În timp ce fiecare țară și-a raportat numarul de persoane infectate, Turkmenistan declară că numărul oficial de îmbolnăviri este zero.

De asemenea, în țară condusă de președintele Gurbangulî Berdimuhamedov, cuvântul a fost eliminat din broșurile de informare medicală distribuite în școli, spitale sau la locurile de muncă.

Persoanele care vorbesc pe străzi despre coronavirus sau care poartă mască riscă să fie reținute, chiar dacă în țara vecina Iran s-au confirmat cazuri grave de coronavirus. Președintele Gurbangulî Berdimuhamedov a ordonat pe 13 martie ca toate locurile de reuniune să fie dezinfectate prin afumarea cu o plantă tradițională numită „harmala”.

Citeste si:
Mai multe localuri din țară își suspendă activitatea din cauza...
Mai multe localuri din țară,...
Citeste si:
Coronavirus - cum se transmite, simptome, tratament
Coronavirus - cum se...

Populația țării nu are acces decât la organele de presă de stat. Puținii utilizatori de internet găsesc doar informații puternic cenzurate, iar pentru a avea acces la acest conținut online trebuie să își dezvăluie prima dată identitatea, noteaza g4media.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.