Dupa ce Japonia a aprobat masurile pentru starea de urgenta, autoritatile au acum dreptul de a rechizitiona cladiri si de a le transforma in spitale.

In cursul zilei de marti, guvernul japonez a aprobat o serie de masuri vizavi de starea de urgenta, prin intermediul carora autoritatile au puteri sporite.

Astfel, acestea pot izola sau confisca cladiri si de a le transforma in spitale pentru cei bolnavi de coronavirus. Decizia vine cu doar cinci luni inainte de startul Jocurilor Olimpice.

Desi au fost aprobate masuri specifice starii de urgenta, purtatorul de cuvant al guvernului, Yoshihide Suga, a declarat ca inca ”nu suntem intr-o situatie care sa necesite declararea unei stari de urgenta.”

In Japonia, au fost identificate pana acum peste 500 de cazuri de coronavirus, iar 9 persoane au murit. Din cauza acestei raspandiri a virusului, au aparut dubii cu privire la organziarea Jocurilor Olimpice, care ar trebui sa debuteze pe 24 iulie. Oficialii spun ca prgetirile continua.

Guvernul Shinzo Abe este criticat vehement de public, deoarece a gestionat defectuos situatia navei de croaziera ce a andocat in apropiere de Tokyo si unde au fost descoperite 700 de cazuri de coronavirus, dupa o carantina de doua saptamani.

Surprinzator a fost si anuntul premierului, care a cerut recent ca scolile publice sa fie inchise timp de o luna, conform stiripesurse.ro.

Masurile prevazute de textul de lege ar urma sa fie aprobate in cursul acestei saptamani.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Martie 2020 - 09 : 03

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.