O broasca testoasa verde de mare a fost descoperita decedata pe o insula australiana indepartata, dupa ce s-a prins in unelte de pescuit abandonate. Cazul ilustreaza amenintarea semnificativa pe care o reprezinta poluarea cu plastic pentru fauna salbatica, au declarat reprezentantii unei organizatii non-profit de conservare marina, citati vineri de DPA.

Voluntarii de la Sea Shepherd au gasit testoasa moarta in timpul unei campanii de curatare a deseurilor din plastic, care a avut loc luna trecuta, timp de o saptamana, pe plajele insulei Moreton din Australia, au declarat vineri reprezentantii acestui ONG.

Broastele testoase verzi, care cantaresc pana la 200 de kilograme si au o lungime a carapacei de pana la 122 centimetri, sunt pe cale de disparitie in Australia.

Doua broaste testoase verzi au fost descoperite inecate in luna noiembrie, dupa ce nu au mai reusit sa-si croiasca drum prin deseurile din golful Moreton, aflat in aceeasi zona.

Guvernul statului Queensland sustine ca Insula Moreton este una dintre regiunile din estul Australiei cel mai putin poluate, desi gazduieste sase specii de testoase marine, dugongi, delfini, multe specii de pasari marine si balene cu cocoasa, scrie Agerpres.

Fauna salbatica din regiune este din ce in ce mai afectata de poluarea marii cu plastic, au declarat reprezentantii Sea Shepherd. "Insula Moreton este o locatie atat de frumoasa si de unica, pe care locuiesc numeroase specii marine importante", a afirmat Rebecca Griffiths, liderul campaniei Sea Shepherd. "Este devastator sa vezi ca un animal pe cale de disparitie a murit din cauza poluarii marine, ceea ce ar fi putut fi evitat", a adaugat ea.

Potrivit declaratiilor, voluntarii au strans, de asemenea, peste o tona de deseuri de pe cei 21 de kilometri de plaja curatati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.