O inregistrare video cu un baietel care danseaza fericit avand o proteza de picior in timp ce persoanele care il privesc bat din palme si rad a devenit foarte populara printre utilizatorii de retele de socializare din Afganistan, relateaza vineri DPA.

Inregistrarea video cu Ahmad Rahman, un baietel in varsta de cinci ani din provincia estica Logar, care a primit o proteza de picior intr-un centru ortopedic din capitala Kabul, a totalizat vineri peste 40.000 de aprecieri si a fost distribuita de peste 12.000 de utilizatori pe Twitter.

Roya Musawi, purtatoare de cuvant al Comitetului International al Crucii Rosii (CICR) din Afganistan, a incarcat inregistrarea video luni. Ea a explicat ca baietelul a ramas fara picior din cauza unei mine, in localitatea sa natala.

Un utilizator de Twitter pe nume Kashif Abbasi a scris: ''Nimic nu se compara cu aceasta fericire si aceasta suferinta''.

''Ce baietel dragut, vesel si curajos!'', a scris Hameed Khatak, un alt utilizator al retelei care a adaugat ca ''practica minelor trebuie stopata imediat''.

Potrivit CICR, o cifra record de 22.000 de membre artificiale si alte dispozitive ortopedice au fost oferite anul trecut pacientilor afgani in centrele de reabilitare ale agentiei de pe teritoriul tarii.

''Cifra record a afganilor care cauta asistenta pentru reabilitare reflecta nivelurile uriase ale necesitatii'', a declarat Alberto Cairo, directorului programului de reabilitare fizica din Afganistan ale CICR.

Conform unui raport anual al Misiunii de Asistenta a Natiunilor Unite din Afganistan (UNAMA), copiii reprezinta 28% dintre victimele civile in conflicte armate in 2018.

Agentia a inregistrat 3.062 de victime copii (927 decedati si 2.135 raniti).


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.