Prostituatele din acest cartier au denuntat faptul ca sunt asaltate de un numar tot mai mare de turisti care le fotografiaza, prezenta lor descurajandu-i pe clientii potentiali.

Pentru a remedia aceasta problema, partidul ecologist cu opinii de stanga GroenLinks si partidul social-liberal D66 au propus infiintarea unor noi spatii rezervate prostitutiei in alte cartiere din Amsterdam, care sunt mai putin asaltate de turisti.

"Ideea este ca angajatele din industria sexului sa aiba mai multe posibilitati de alegere in comparatie cu a lucra la ele acasa sau in zonele turistice, unde au parte de mult mai putin anonimat. S-ar rezolva, de asemenea, problema penuriei de spatii aferente muncii 'legale' a prostituatelor", a declarat Alexander Hammelburg, membru al partidului D66, potrivit Agerpres.

Acest plan a fost prezentat oficial celor trei partide din coalitia politica aflata la conducerea orasului - GroenLinks, D66 si Partidul Socialist - care au organizat joi o dezbatere despre "viitorul lui De Wallen".

Numarul anual de turisti din Amsterdam depaseste populatia tarii

Acest termen, ce inseamna barjele de pe canalele olandeze, desemneaza faimosul Cartier Rosu din Amsterdam si prostituatele sale din spatele vitrinelor.

Femke Halsema, prima femeie care a devenit primar al orasului Amsterdam, va discuta aceste propuneri cu partidele vizate, inainte de a prezenta o serie de scenarii posibile in primavara anului 2019.

In august, municipalitatea din Amsterdam a anuntat o serie de masuri pentru a lupta impotriva vizitatorilor indisciplinati, ce vizau inclusiv inchiderea unor strazi pentru a fi curatate si reglementarea fluxului de turisti.

Aproximativ 18 milioane de turisti ajung in fiecare an in Amsterdam, iar numarul lor depaseste populatia totala a tarii.