In Japonia, in grupul insulelor mici Geiyo exista o insula plina de iepuri. Un punct turistic extrem de important, Okunoshima este o zona care are o istorie intunecata, informeaza National Geographic.

Insula Okunoshima din Japonia este usor accesibila cu feribotul, putandu-se ajunge aici din Tadanoumi sau din Omishima. Pe langa locurile istorice, potecile si diversele cladiri de pe insula, locul este renumit mai ales pentru sutele de iepuri care populeaza zona.

Istoria insulei cu iepuri este una veche, care dateaza din al Doilea Razboi Mondial, cand aici era o fabrica de gaze si servea ca depozit pentru diverse chimicale duse in China. Armata Imperiului Japonez a produs aici diverse arme chimice, pastrandu-se multi ani secretul activitatilor cand se producea mai ales gas lacrimogen. Locatia era preferata mai ales pentru faptul ca reprezenta o portiune izolata din Marea Japoniei si pentru ca era indepartata de Tokyo in cazul unor dezastre. De altfel, multi lucratori de aici s-au imbolnavit de-a lungul timpului.

Cu o astfel de istorie lasata in urma, in prezent insula Okunoshima este casa multor iepuri, descendenti ai celor care locuiau aici si au fost lasati liberi cand locul s-a transformat intr-un parc dupa finalul razboiului. Pana atunci, multi fusesera folositi drept cobai pentru a testa eficienta gazelor fabricate.

Astazi, insula poate fi vizitata de turisti, dar vanatoarea de iepuri si prezenta cainilor si a pisicilo sunt interzise. Pe insula inca se gasesc ruinele vechii fabrici, dar intrarea nu este permisa aici.


Suprafata este redusa, de doar 4 kilometri patrati si se poate parcurge intr-o ora si jumatate. Insula a devenit populara abia de cativa ani, cand a devenit de interes si pentru localnici si pentru straini.

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.