Cel putin 24 de oameni au murit si alti 49 au fost raniti intr-o serie de explozii survenite joi la antrepozite de artificii in orasul Tultepec din nordul Mexicului, aproape jumatate dintre victime fiind membri ai echipelor de salvatori, relateaza AFP si Reuters.

''Am numarat 24 de morti - 17 la fata locului si sapte la spitale'', a comunicat parchetul local, potrivit Agerpres.

Potrivit autoritatilor, printre victime se afla un minor, patru pompieri si cinci politisti.

Prima explozie a avut loc in jurul orei locale 09:30 (14:40 GMT). La scurt timp dupa ce politia si pompierii au sosit la fata locului si au inceput sa se ocupe de victime, incendiul s-a propagat spre alte antrepozite, declansand noi explozii.

Imagini televizate au aratat ulterior o coloana de fum ridicandu-se deasupra cladirilor la periferia orasului si sute de soldati, politisti si pompieri intervenind la locul exploziilor.

Presedintele mexican Enrique Pena Nieta a transmis condoleante familiilor victimelor pe Twitter, iar ministrul de interne Alejandro Ozuna a anuntat ca va fi intreprins un ''control exhaustiv'' al tuturor autorizatiilor. ''Stim ca este vorba despre un mod de viata si de o traditie, dar trebuie sa transmitem un mesaj comunitatii si ei trebuie sa inteleaga ca totul trebuie reglementat, pentru propria lor securitate'', a subliniat ministrul de interne.

Accidentele legate de industria pirotehnica sunt frecvente in Mexic si mai ales la Tultepec, unde se fabrica artificii utilizate in mod traditional de mexicani la sarbatori.

In decembrie 2016, o explozie in lant produsa in piata de artificii a ucis 42 de oameni si a ranit 70.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.