Un fotograf al agentiei France Presse, Shah Marai, a fost ucis luni in dublul atentat sinucigas ce a lovit capitala afgana Kabul, a anuntat biroul AFP la fata locului.

Update 12:13- Gruparea Stat Islamic (SI) a revendicat dublul atentat sinucigas. Dupa un prim atac comis de un kamikaze, "apostatii fortelor de securitate, mass-media si alte (persoane) au venit la locul operatiunii, unde un frate kamikaze i-a surprins cu jacheta exploziva", potrivit unui comunicat semnat de provincia Khorasan, filiala afgana a SI, si postat pe mesageria Telegram.

O prima explozie a avut loc luni dimineata intr-o zona din apropierea sediului serviciilor de informatii afgane (NDS). Shah Marai, fotograf sef al biroului AFP din Kabul, se afla la fata locului si a fost ucis de o a doua explozie la scurt timp dupa aceea.

Seful serviciului foto AFP din Kabul, Shah Marai, a fost ucis in al doilea atentat comis de un kamikaze ce mergea pe jos si s-a aruncat in aer in mijlocul reporterilor.

Printre altele, Ministerul Sanatatii afgan a anuntat ca cel putin 21 de persoane au fost ucise, inclusiv un fotograf AFP si alti trei reporteri, si 27 ranite in dublul atentat sinucigas comis luni dimineata la Kabul, scrie Agerpres.

"Acest bilant ar putea evolua in continuare", a declarat purtatorul de cuvant al ministerului Wahid Majroh la canalul Tolonews.

Afganistan: Sapte morti intr-un dublu atentat la Kabul

Sapte persoane au fost ucise si 20 ranite intr-un dublu atentat comis in capitala afgana Kabul luni dimineata, la o ora de varf, a anuntat un purtator de cuvant al guvernului, informeaza agentiile dpa si France Presse.

Ranitii au fost transportati la spitale din Kabul, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii Publice.

Citeste si:
Preotul Mirea Vîrtejanu, sfaturi pentru Monica Odagiu, după ce a...
Preotul Mirea Vîrtejanu,...

Un numar de jurnalisti se numara printre victimele celei de-a doua explozii produse in zona Shashdarak din apropierea Ambasadei SUA si agentiei afgane de informatii (NDS), a informat agentia locala de stiri ToloNews.

A doua explozie a avut loc la cateva minute dupa prima, vizand reporterii adunati la locul primei explozii, a confirmat purtatorul de cuvant al politiei din Kabul Hashmat Stanikzai.

Primul atentat, comis de un atacator sinucigas pe o motocicleta, a avut loc cu putin timp inainte de ora 8:00 locala langa sediul NDS, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Najib Danish.

"Un kamikaze la bordul unei motociclete s-a aruncat in aer unde se tinea un curs de engleza in zona Shash Darak"
, a spus el.

Sediul NDS a fost tinta unui atentat-sinucigas in martie cand un kamikaze a trecut pe jos de barajul politiei si s-a aruncat in aer la intrarea in birouri.

Citeste si:
5 cele mai bine plătite meserii pentru care nu ai nevoie de studii...
5 cele mai bine plătite...

Talibanii din Afganistan au anuntat saptamana trecuta ca incep ofensiva, la fel ca in fiecare primavara. Pe 22 aprilie, o explozie la un centru de inregistrare a alegatorilor din vestul capitalei afgane s-a soldat cu 60 de morti.

Oficialitatile din domeniul securitatii au avertizat asupra riscului unor atacuri la Kabul si in alte regiuni din Afganistan, inaintea alegerilor parlamentare programate in octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.