1,6 milioane de elevi din India vor fi nevoiti sa repete examenele nationale, dupa ce subiectele au fost raspandite pe WhatsApp. 

Subiectele au aparut online cu cateva ore inainte de examenele la matematica si economie.

In acest caz au fost audiate 32 de persoane, fiind cel mai mare incident care afecteaza admiterea la universitati a liceenilor din India.

Nu este primul incident de acest fel, in India avand loc astfel de fraude destul de des. Pentru note mari, elevii dau sume mari de bani. In 2013, 300 de oameni au fost arestati si 750 de elevi exmatriculati, dupa ce prieteni si parinti s-au catarat pe zidurile unei scoli pentru a le sufla elevilor raspunsurile.

De aceasta data, ministrul federal al Educatiei, Prakash Javadekar a promis ca va imbunatati securitatea cibernetica.

"Infractorii care au facut asta nu trebuie iertati. Sunt sigur ca politia o sa-i prinda in curand", a declarat ministrul, potrivit BBC.

Rahul Gandhi, presedintele opozitiei, condamna scurgerea de informatii.

"Lucram in sprijinul elevilor. Nimeni nu trebuie sa se ingrijoreze. Vom lua decizii in favoarea copiilor", a declarat un oficial al CBSE, Anita Karwal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.