Sam Altman, un miliardar american, in varsta de 32 de ani, a platit 10.000 de dolari pentru a ajunge pe o lista de asteptare. Creierul lui ar putea sa fie conservat pentru a fi stocat pe un server online, atunci cand stiinta va permite asta. 

Miliardarul s-a inscris pe o lista de asteptare a companiei Nectome, pe care se afla inca 24 de persoane. Compania promite ca va incarca creierele clientilor pe un server cloud in momentul in care tehnologia va permite acest lucru.

Pentru ca procedura sa aiba loc, cei care s-au inscris vor trece printr-un proces asemanator "sinuciderii asistate".

Fondatorii companiei isi propun sa conserve creierul uman intr-un proces "microscopic de imbalsamare high-tech". Ei au pornit e la ideea ca, in viitor, stiinta va oferi posibilitatea de a stoca gandurile pe un server.

Miliardarul Altman este sigur ca gandurile sale vor fi digitalizate in timpul vietii.

"Presupun ca mi se va incarca creierul in cloud. Este o dezbatere filozofica pe aceasta tema, dar pentru mine simularea merita. Este vorba de un aspect omenesc, mult mai amplu, decat noi insine. Acum, cand o generatie de oameni moare, se pierde toata intelepciunea colectiva. Poti transmite informatii urmatoarei generatii, dar e mai greu sa transmiti intelepciunea, care se invata. Copiii nostri invata dupa ce fac aceleasi greseli ca noi”, a declarat Sam Altman pentru Technology Review, potrivit Digi24.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.