Deputatul Victor Ponta a declarat, luni, ca spera ca astazi premierul Mihai Tudose ”sa castige batalia” cu liderul PSD Liviu Dragnea si sa nu adopte ”prostiile alea cu trecerea contributiilor” de la angajator la angajat.

Din toate povestile cu mariri, cu salarii nu a mai ramas nimic. Sper ca Tudose sa castige azi batalia cu Dragnea”, a declarat Ponta, la Parlament.

Sa nu mai adopte prostiile alea cu trecerea contributiilor. Sa faca cum a facut cu TVA split. Cum a zis? S-a uitat. A zis Dragnea ca e foarte bun TVA split, Tudose l-a ingropat si bine a facut. A zis Dragnea ca e foarte bun impozitul pe gospodarii, Tudose l-a ingropat. Daca o ingroapa si pe asta cu trecerea contributiilor, care este o megaprostie, este ceva ingrozitor, la fel ca si cea cu plata contributiilor la contractele part-time si daca anunta - dom'ne nu ne mai atingem de Codul fiscal, ala din 2015 aprobat tot de PSD; ca doar nu e al lui Ponta de acasa sau al lui Teodorovici, si aprobat de toata lumea, si promulgat de Iohannis, si iubit de toata lumea, macar din punct de vedere economic putem sa respiram”, a adaugat Victor Ponta, potrivit stiripesurse.ro.

El a sustinut ca ”Legea salarizarii a fost facuta prost si mincinos”.

Nu aveau acoperire. Si mie imi placea sa maresc salarii. Credeti ca e cineva care nu vrea sa mareasca salariile? Dar intai strangeam banii si dupa aia ii imparteam, cum am facut cu profesorii, cu medicii. Dragnea a facut o smecherie de Teleorman, adica n-avea niciun ban, dar a zis ca imparte si acum nu are de unde sa imparta”, a mai declarat Ponta.


Fostul premier a mentionat ca nu poate fi trimis Parlamentului proiectul legii bugetului de stat pe anul viitor, decat bazat pe legi deja aflate in vigoare.

Nu poti sa vii cu legea bugetului ca lasa ca o sa adopt eu nu stiu cand nu stiu ce. Nu se poate. (...) Legea salarizarii asa cum a fost facuta, nu de Guvern, de domnul Dragnea cu Olguta, e o lege care nu se va putea aplica. Daca se aplica, va duce la sute de mii de procese si, de fapt, pacaleala asta cu iti dau 25%, dar iti iau 21% e o escrocherie si oamenii, pe buna dreptate, vor fi suparati. (...) Iar in privat, pe legea aceasta, scad salariile”, a continuat deputatul.

Citeste si:
Liviu Dragnea a postat o nouă rețetă. Internauții, glume pe seama...
Liviu Dragnea a postat o nouă...

Ponta a subliniat ca ar fi bine ca premierul Tudose sa nu aprobe modificarile fiscale.

Deci, daca face premierul Tudose... Pana la urma e vorba de semnatura lui, degeaba tromboneste Dragnea pe la televizor. Tudose, daca nu semneaza (...), e un lucru bun. Dar oricum sa tot anunti niste prostii si dupa aia sa nu le mai faci, tot nu e un lucru destept, pare o guvernare de nebuni. Tot arunca un pietroi, apoi se duc si il scot din apa. Nu poti sa guvernezi asa”, a mai declarat el.

Intrebat daca a mai discutat cu lideri PSD, Victor Ponta a spus ca el vorbeste cu fostii sai colegi de partid, dar ca unora le este frica.

Eu nu tac de frica lui Dragnea si, dupa cum ati vazut, si ieri la Deva ei au luat 5.000 de voturi, eu am luat 3.000 de voturi. Conteaza sa ai un pic de curaj. (...) Ieri, in zi de alegeri, Dragnea a fost la shopping la Viena. Inainte, statea in sediul de partid, se ocupa de numaratori, de voturi, scotea oamenii la alegeri. Acum se ocupa de shopping si PSD ia bataie”, a afirmat Ponta.

Citeste si:
Social-democrații vor ca Marcel Ciolacu să candideze la Președinție...
Social-democrații vor ca...

Sedinta extraordinara a Guvernului pentru adoptarea noilor prevederi fiscale, programata initial vineri si amanata pentru luni, pare ca nu va mai avea loc, premierul Mihai Tudose facand luni referire doar la sedinta de miercuri, in care a spus ca nu este sigur ca aceste masuri vor fi discutate. Este insa posibila o reuniune a coalitiei de guvernamant pe tema controversatelor masuri fiscale.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.