Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat vineri la Parlament ca modificarile la legile Justitiei propuse de Tudorel Toader sunt menite a consolida sistemul judiciar, sustinand ca in acest in Romania nu exista stat de drept, ci o serie de relatii oculte care au pus intre paranteze puterea legitima.

Sunt lucruri care sunt mai grave decat ceea ce ne imaginam ca exsita in Justitia romana, de fapt avem un stat care nu poate fi in niciun fel definit ca fiind stat de drept, ci un stat in care relatii oculte de putere au functionat si au pus intre paranteze puterea legitima, puterea democratica si votul cetatenilor”, a declarat Calin Popescu Tariceanu.

El a sustinut ca ”sistemul de putere oculta” a fost devoalat si s-au vazut persoanele care exercitau in mod nelegitim puterea in statul roman, fara a face insa precizari suplimentare.

Modificarile pe care le propune ministrul Justitiei sunt menite a consolida Justitia, a consolida statutul magistratilor si cred ca ele trebuie discutate cu argumente juridice in primul rand, nu politice si de factura emotionala si cred ca aceasta dezbatere care exista in momentul de fata in spatiul public este extrem de utila”, a mai spus Tariceanu.

Presedintele Senatului considera criticile la adresa modificarilor propuse de Tudorel Toader drept incercari disperate ale unora de a se mentine la putere.

Vad incercari disperate a celor care au acaparat parghii de putere in mod nelegitim de a-si pastra pozitiile si cu acest lucru, evident, nu pot sa fiu de acord si nu vom fi de acord, dar sigur ca in momentul de fata, datoria noastra este sa observam ceea ce se intampla in spatiul public, sa luam nota, sa tragem invatamintele si sigur va veni momentul in care dezbaterile vor trece la Parlament si atunci veti avea acces la parerile tuturor in ceea ce priveste propunerile concrete care sigur ca sunt agreate de unii si criticate de altii. Credeti ca ar fi fost normal sa fie unanimitate? Nu. Numai ca acest moment este un moment al adevarului in care foarte multi isi devoaleaza pozitia si rolul nefast pe care l-au jucat in societatea romaneasca”, a conchis Calin popescu Tariceanu.

Citeste si:
Prima iubire nu se uită niciodată! Alex Delea a suferit enorm din...
Prima iubire nu se uită...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.