Un barbat care purta o centura cu explozibili ar fi fost impuscat la Subirats, un orasel cu cateva mii de locuitori aflat la vest de Barcelona, relateaza Sky News, precizand ca o parte a presei spaniole anunta ca soferul masinii care a intrat in multime in capitala catalana a fost arestat.

Politia catalana, Los Mossos, a anuntat initial pe Twitter ca un suspect care purta ceea ce parea a fi o centura cu explozibili a fost impuscat si ucis de fortele de ordine. Autoritatile nu au confirmat, insa, identitatea acestuia.

Ulterior, autoritatile au reformulat, afirmand ca suspectul a fost "doborat", fara a preciza daca este in viata sau mort.

Surse din serviciile antiterorism spaniole au declarat pentru El Pais ca un barbat cu semnalmentele lui Younes Abouyaaqoub, despre care se crede ca a condus masina de la Barcelona, a fost semnalat la Subirats, de un localnic agricultor. Fortele de ordine s-au deplasat la fata locului si au tras asupra suspectului.

Dupa ce suspectul a cazut la pamant, echipe de genisti au inceput operatiunile de scoatere a presupusei sale centuri de expozibili, folosind un robot.

Nu este clar daca centura este reala sau falsa, asa cum au fost cele are atacatorilor de la Cambrils, scrie News.ro.

Politia a cerut populatiei sa evite zona Subirats pana la incheiarea operatiunii in curs.

Politia catalana a confirmat ulterior pe Twitter ca persoana "doborata” la Subirats este Younes Abouyaaqoub, cautat pentru atentatul de saptamana trecuta, de la Barcelona, relateaza El Pais. Potrivit unor surse din fortele de ordine, teroristul a fost ucis, insa autoritatile au anuntat oficial numai ca barbatul a fost impuscat si ca pare sa fi purtat o centura falsa de explozibili.

Potrivit anchetatorilor, dupa ce a intrat in multime pe bulevardul la Rambla, omorand 13 oameni, presupusul terrorist a fugit pe jos. Dupa aceea el a vrut sa fure o masina care parca, injunghiindu-l si omorandu-l pe sofer.

Apoi, marocanul de 22 de ani a incercat sa scape cu masina furata si a fortat un punct de control al politiei.

Vehiculul a fost gasit abandonat, dupa cateva ore, cu trupul proprietarului in el.

Citeste si:
Jean Gavril și Dinu, nevoiți să facă autostopul din Londra în...
Jean Gavril și Dinu, nevoiți...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.