Confesiunile printesei Diana despre casnicia esuata cu printul Charles vor fi difuzate pentru prima data la o televiziune din Marea Britanie, Channel 4, pe 6 august, in ciuda dezaprobarii fratelui ei, Earl Spencer, informeaza AFP.com.

Documentarul "Diana: In Her Own Words" va fi difuzat cu cateva saptamani inainte de a se implini 20 de ani de la moartea printesei Diana, desi fratele ei, Earl Charles Spencer, s-a opus acestei difuzari, potrivit Mail on Sunday.

Inregistrarile, realizate de profesorul de dictie al printesei de Wales, Peter Settelen, o surprind pe aceasta vorbind despre casnicia ei lipsita de iubire cu printul Charles si despre relatia lui cu Camilla Parker Bowles, care in prezent ii este sotie.

Filmarile au fost facute la Palatul Kensington, in 1992-1993, in preajma despartirii printesei Diana de printul Charles.

Inregistrarile au fost difuzate in SUA in anul 2004

In documentar, printesa Diana mai vorbeste despre problemele sale cu bulimia si despre o relatie romantica cu un barbat misterios, care ar fi fost bodyguardul ei, Barry Mannakee, care a decedat intr-un accident de motocicleta.

La varsta de 24 de ani, m-am indragostit nebuneste de cineva care a luat parte la tot ceea ce am trait. S-a aflat, a fost dat afara si apoi a fost omorat. Aceasta a fost cea mai grea lovitura din viata mea”, a spus printesa Diana in documentar.

Inregistrarile au fost difuzate in Satele Unite ale Americii in 2004 si sunt disponibile pe internet, dar nu au fost difuzate niciodata in Marea Britanie.

Aparandu-si decizia de a difuza inregistrarile, Channel 4 a transmis ca documentarul este un material istoric important. ”Acest portret unic al printesei Diana ii ofera o voce, intr-un timp cand natiunea va reflecta la viata si moartea ei”, au transmis reprezentantii televiziunii.

Dintre cele 12 inregistrari care au fost realizate, Peter Settelen detine doar sapte, in urma unei lupte juridice, dupa ce acestea au fost gasite de politie in timpul unei perchezitii in 2001, la casa majordomului printesei Diana, Paul Burrell. Nu se cunosc locul in care se afla si continutul celorlalte cinci inregistrari.

Citeste si:
Kim Kardashian, achiziție neașteptată la o licitație. Vedeta a...
Kim Kardashian, achiziție...

Avocatul lui Peter Settelen, Marcus Rutherford, a spus ca clientul sau a fost reticent in privinta prezentarii inregistrarilor.

Insa, acum, aproape de implinirea a 20 de ani de la decesul ei, cand toata lumea, inclusiv proprii ei copii, vorbesc despre ea, el (Peter Settelen, n.r.) isi doreste ca Diana sa poata vorbi in numele ei”, a spus avocatul pentru ziarul The Sunday Telegraph.

Penny Junor, biograf al familiei regale, a declarat ca fiii printesei Diana, printii William si Harry, nu si-ar dori ca aceste inregistrari sa mai fie difuzate vreodata, pentru ca le face rau. ”Aceasta este inca o modalitate de a o exploata pe Diana”, a spus autoarea.

Rosa Monckton, una dintre cele mai apropiate prietene ale printesei Diana, a spus, la randul ei, ca este ”absolut dezgustator” faptul ca aceste inregistrari vor fi difuzate.

Citeste si:
Raed Arafat, despre inregistrarile publicate de Libertatea: Nu am...
Raed Arafat, despre...

Printesa Diana, prima sotie a printului Charles, a murit la varsta de 36 de ani, pe 31 august 1997, dupa ce limuzina in care se afla alaturi de iubitul sau, Dodi al-Fayed, s-a izbit de un parapet intr-un pasaj din Paris.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.