"Bombardierul antipodal"  putea aduce victoria Germaniei in Al Doilea Razboi Mondial. Conceptul realizat de Eugen Sanger ar fi devenit un bombardier capabil sa atace orice oras din lume, in doar o ora. 

Omul de stiinta austriac a creat bombardierul antipodal, pe care l-a prezentat ca teza de doctorat. Un astfel de bombardier s-ar folosi de atmosfera, gravitatie si propulsoare foarte puternice. Conceptul presupune construirea unui vehicul, propulsat de motoare racheta, pana la limita de jos a stratosferei, loc in care s-ar fi separat de racheta si ar fi putut ajunge in orice loc al lumii, intr-o ora.

In aterizare, bombardierul transforma energia cinetica in viteza; in momentul in care se lovea de atmosfera, ar fi ricosat. Dupa cateva astfel de ricoseuri, ar fi pierdut energia si amplitudinea oscilatiei si ar fi venit pe pamant asemenea unui planor. Acest lucru este posibil datorita aripilor mici si fuzelajului cu baza plata. In termeni generali, ar fi ricosat asemenea unei pietre pe suprafata apei.

Eugen Sanger a cerut partidului nazist fonduri pentru realizarea acestui "bombardier antipodal", dar, in 1934, Ministerul Austriac al Apararii Nationale a respins proiectul, pe motiv ca un astfel de aparat nu poate zbura.

Nazistii au fost totusi interesati de Sanger; i-au alocat fonduri si i-au oferit un loc intr-un centru de dezvoltare a bombardierelor naziste. In 1944 a incercat sa isi promoveze din nou proiectul, dar Germania era in ruine si nu mai avea bani, noteza adevarul.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.