Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca noile sanctiuni impuse de SUA ar submina relatiile dintre Moscova si Washington, dar este prea devreme pentru a discuta despre retorsiune. 

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat ca noile sanctiuni luate in calcul de Statele Unite ar submina relatiile dintre Moscova si Washington, dar este prea devreme pentru a discuta despre retorsiune.

Senatul american a votat aproape in unanimitate saptamana aceasta un proiect de lege ce va impune noi sanctiuni Moscovei si ce il va oblige pe presedintele Donald Trump sa obtina aprobarea Congresului inainte de relaxarea sanctiunilor existente deja.

„Va complica, intr-adevar relatiile ruso-americane. Cred ca este daunator”, a spus Putin, potrivit News.ro.

Intr-un interviu acordat postului de televiziune Rossia1, din care au fost difuzate fragmente sambata, liderul de la Kremlin a precizat ca trebuie urmarit cum va evolua situatia cu sanctiunile. „De aceea este prematur sa discutam public despre masuri de retorsiune”, a explicat el.

Rusia si Occidentul si-au dat reciproc lovituri economice din 2014, cand Moscova a anexat Peninsula Crimeea si a inceput sa sprijine rebelii separatisti din estul Ucrainei.

Occidentul a impus sanctiuni economice si financiare care au devalorizat rubla si au afectat economia rusa, dependent de exporturi. Moscova a raspuns prin interzicerea importurilor de alimente occidentale, ceea ce a afectat si rusii de rand, ducand la o crestere a inflatiei.

Amenintarea cu un nou val de sanctiuni a venit luna aceasta, cand alesii americani au sprijinit ideea de pedepsire a Rusiei pentru presupusa implicare in alegerile prezidentiale din Statele Unite si pentru ca a sustinut Guvernul sirian in razboiul civil care dureaza de sase ani.

Anterior, Putin a minimalizat riscul de noi sanctiuni, apreciind ca reflecta numai lupta politica interna din SUA.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.