Un incendiu urias a cuprins un bloc turn cu 27 de etaje si peste 120 de apartamente de pe Latimer Road, in vestul Londrei, unde peste 200 de pompieri lupta impotriva flacarilor de la etajul al doilea si pana in varful turnului, relateaza BBC News.

UPDATE 15 iunie Saptesprezece persoane au murit in incendiul din Grenfell Tower, in noaptea de marti spre miercuri, a anuntat joi politia britanica. Un bilant anterior anunta 12 morti si 78 de raniti, dintre care 18 in stare critica.

UPDATE 14:00 Sase oameni au murit in incendiul care a cuprins blocul turn de 24 de etaje din vestul Londrei. Bilantul ar putea creste. Comisarul Stuart Cundy a declarat că poate să ”confirme şase morţi la acest moment, însă acest bilanţ este posibil să crească în cursul unei operaţiuni de recuperare complexă, care va dura mai multe zile”.

UPDATE 11:05 Peste 50 de persoane au fost duse la spital în urma incendiului care a cuprins blocul turn de locuinţe cu 24 de etaje din centrul Londrei, unde locuiau sute de oameni.

UPDATE 10:28 ”In acest moment sunt foarte trista sa confirm ca exista un numar de morti. Nu pot sa confirm numarul la acest moment, din cauza dimensiunii si complexitatii acestei cladiri”, a declarat comandanta brigăzii pompierilor, Dany Cotton, pentru presa, citata de Reuters.


UPDATE 08:55
Serviciul londonez de ambulanţă anunţă că 30 de persoane au fost conduse la cinci spitale din capitala britanică, în urma incendiului la un bloc în vestul Londrei. Mai multe echipaje de ambulanta raman la fata locului, pentru preluarea altor raniti.

UPDATE 07:15 - Douazeci de ambulante trimise la Grenfell Tower; Sadiq Khan a anunta un ”incident major”

Primarul capitalei britanice Sadiq Khan a anuntat ca s-a declarat un ”incident major, scrie BBC News. Serviciul londonez de ambulanta anuntat ca a trimis 20 de echipaje de ambulanta la incendiu. Doua persoane au primit ingrijiri dupa ce au inhalat fum.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Politia a anuntat anterior ca locuitori erau evacuati in continuare din cladire miercuri dimineata.

Exista persoane care au fost blocate de incendiu, iar unii locuitori strigau disperati dupa ajutor de la ferestre situate la etajele superioare, in timp ce incendiul se extindea, potrivit unor publicatii, scrie Reuters.

Reuters precizeaza nu a putut sa confirme aceste informatii.

O martora a declarat pentru Reuters ca se teme ca nu toti locuitorii au scapat de foc. Unii au fost evacuati in pijama.

Focul arde de peste trei ore si a cuprins aproape toate cele 27 de etaje ale blocului turn.

Patruzeci de vehicule de pompieri luptau impotriva incendiului.

Metroul londonez a anuntat ca liniile Hammersmith, City si Circle au fost inchise intre Edgware Road si Hammersmith din cauza incendiului, potrivit BBC.

UPDATE 06:49 - Locuitori evacuati din Grenfell Tower

Citeste si:
Jean Gavril și Dinu, nevoiți să facă autostopul din Londra în...
Jean Gavril și Dinu, nevoiți...

Politia metropolitana din Londra anunta ca evacueaza in continuare oameni din blocul turn Grenfell Tower cu 27 de etaje, cuprins de un incendiu in zona North Kensington, in vestul Londrei. Cauza incendiului este necunoscuta inca si era neclar daca inauntru erau blocati oameni.

Comisarul adjunct Dan Daly a anuntat pe pagina de Facebook a Brigazii pompierilor din Londra ca este vorba despre un incendiu mare si foarte grav.

El a precizat ca pompierii poarta echipament cu ajutorul caruia respira si intervin in conditii foarte dificile impotriva focului.

Patruzeci de vehicule si 200 de pompieri si ofiteri au fost chemati la fata locului.

Incendiul a cuprins intregul bloc turn de 27 de etaje. Exista riscul de prabusire

Un incendiu urias a cuprins un bloc turn cu 27 de etaje de pe Latimer Road, in vestul Londrei, unde pompierii luptau impotriva flacarilor de la etajul al doilea si pana in varful acestuia, relateaza BBC News.
Citeste si:
Amalia Bellantoni, live pe TikTok în timpul unui incediu. A sunat...
Amalia Bellantoni, live pe...

Incendiul de la Grenfell Tower, pe Lancaster West Estate, a fost semnalat la ora locala 1.16 (3.16, ora Romaniei), iar aproximativ 200 de pompieri luptau cu flacarile.

Potrivit BBC, intregul turn ardea si exista temeri ca s-ar putea prabusi.

Martori oculari au declarat ca au vazut lumini - despre care se credea ca sunt lanterne - in partea de sus a blocului de apartamente care sunt pe cale sa arda.

George Clarke, prezentator al emisiunii Amazing Spaces de la postul de televiziune Channel 4 a declarat pentru Radio 5 Live: ”Ma acopera cenusa, atat de grav este. Ma aflu la 100 de metri si sunt absolut acoperit in cenunsa. Este atat de sfasietor, am vazut pe cineva facand semne cu lanterna la varf si este evident ca nu poate iesi”.

Tim Downey, alt martor ocular, a declarat pentru BBC ca o parte a cladirii a ”ars complet”.

Citeste si:
The Sun: Cel putin 65 de morti si disparuti in incendiul de la Londra
The Sun: Cel putin 65 de...

”A ars pana la mijloc”, a spus el. ”Arata foarte rau, foarte, foarte rau. Nu am mai vazut asa ceva. Este doar un foc mare”. ”Intreaga cladire se prabuseste. Este numai fum negru”.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.