Premierul britanic Theresa May a anuntat duminica, in urma unei sedinte a Comitetului de urgenta COBRA al Guvernului, dupa atacul de sambata seara soldat cu sapte morti si aproape 50 de raniti, ca luni se va relua campania electorala, iar joi vor avea loc alegerile generale pe care le-a convocat, relateaza The Associated Press, Reuters si BBC News.

A venit vremea sa se spuna ca ”este destul” in privinta luptei impotriva terorismului, a declarat premierul, potrivit BBC.

”Nu putem si nu trebuie sa pretindem ca lucrurile pot continua ca acum”, a spus ea.

Ea a anuntat ca alegerile vor avea loc, asa cum au fost prevazute: joi

Premierul a condamnat dur atacurile teroriste de la Londra si Manchester - ”este destul” - si a subliniat ca sunt necesare masuri mai dure, intrucat ”terorismul genereaza terorism”, iar atacatorii se copiaza unii pe altii.

Ea a facut aceste declaratii la o zi dupa ce sapte civili au fost ucisi in zona London Bridge, al treilea atac sangeros comis in Marea Britanie incepand din martie incoace.

May a spus ca aceste atacuri nu au legatura intre ele, insa toate au la baza ”o singura ideologie a raului”, potrivit careia valorile Occidentului sunt incompatibile cu islamul.

Ea a dezvaluit, de asemenea, ca autoritatile britanice au dejucat cinci comploturi credibile incepand din martie si pana in prezent.

In aceasta declaratie de presa pe care a facut-o duminica in fata numarului 10, pe Downing Street, premierul britanic a subliniat ca trebuie sa se faca mai mult impotriva terorismului ”aici, acasa”.

”Am facut progrese semnificative in ultimii ani, insa exista, sa fim sinceri, prea multa toleranta fata de extremism in tara noastra”, a declarat ea, citata de BBC.

”Asadar avem nevoie sa fim mai robusti in a-l identifica si a-l eticheta in tot sectorul public si in intreaga societate”, a continuat ea.

”Acest lucru va necesita unele conversatii dificile si adesea stanjenitoare”, recunoaste ea, ”insa intreaga noastra tara trebuie sa fie unita in a ataca acest extremism, iar noi trebuie sa ne traim vietile nu intr-o serie de comunitati separate, segregate, ci ca un adevarat Regat Unit”, a spus ea.

Citeste si:
Theresa May si-a anuntat demisia
Theresa May si-a anuntat demisia

In urma sedintei COBRA, May a apreciat ca este necesar sa se lupte impotriva terorismului si a apreciat ca este necesar ca Londra sa coopereze cu liderii comunitatii internationale cu scopul de a inchide zone ale Internetului folosite de teroristi pentru a comunica.

May a pledat in favoarea incheierii unui acord international care sa ”reglementeze spatiul cibernetic”, in care extremistii gasesc ”spatii sigure”, scrie News.ro.

”Nu putem permite acestei ideologii spatul sigur de care are nevoie pentru a se reproduce. Cu toate acestea, este exact ceea ce furnizeaza Internetul si marile companii care furnizeaza servicii pe Internet”, a subliniat ea.

Premierul a oferit informatii si despre ranitii in atacul de sambata seara.

Cel putin 48 de persoane au fost ranite in atac si primeau ingrijiri in spitale.

Citeste si:
Campania electorală pentru alegerile locale parțiale din 27 iunie...
Începe campania electorală...

Unele dintre ele prezinta rani ”care le pun viata in pericol”, a spus ea, fara sa ofere detalii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.