La 100 de zile de la investirea in functie a lui Donald Trump, AFP, citat de digi24.ro, a selectat cateva dintre tweet-urile cele mai marcante ale presedintelui american.

Tweet-urile au fost grupate in cinci teme recurente.

America mai intai

1. "Vom urma doua reguli simple: SA CUMPARAM AMERICANESTE si SA ANGAJAM AMERICANESTE".

2. "Trebuie sa lasam «raul» in afara tarii noastre!", a spus presedintele atunci cand printr-un ordin executiv semnat de el, se suspendau temporar programele de primire a refugiatilor si se bloca intrarea in tara a cetatenilor din sapte tari musulmane, inclusiv Iran, Irak si Siria

3. "Incotro se indreapta tara noastra atunci cand un judecator poate sa blocheze o interdictie de calatorie impusa de Departamentul Securitatii Interne, iar oricine, chiar si cu intentii rele poate intra in USA?".

Prieteni sau dusmani?

4. "Coreea de Nord cauta probleme. Daca China decide sa ajute, ar fi minunat. Daca nu, vom rezolva problema fara ei!"

5. Apoi, Donald Trump si-a schimbat pozitia fata de Beijing. "De ce as acuza China ca-si manipuleaza cursul de schimb al monedei, cand ei lucreaza cu noi la problema nord-coreeana? Vom vedea ce se va intampla!".

6. "Germania datoreaza sume mari de bani NATO, iar Statele Unite trebuie sa fie platite mai mult pentru pternica si foarte scumpa aparare pe care o ofera Germaniei!".

Dusmanii poporului

7. "Nu credeti presa (informatii false). Casa Alba functioneaza FOARTE BINE. Am mostenit un bazar pe care sunt pe cale sa-l rezolv".

8. "Presa FAKE NEWS nu este dusmanul meu, este dusmanul Poporului American".

"Pus sub ascultare" de Obama

9. "Teribil! Tocmai am descoperit ca Obama m-a «pus sub ascultare» la Trump Tower chiar inainte de victorie. Nu s-a gasit nimic. Asta e maccarthism!".

"The Apprentice"

10. "Arnold Schwarzenegger nu paraseste de bunavoie The Apprentice, el a fost dat afara de cotele sale de audienta proaste (patetice), nu de mine. Trist sfarsit pentru o emisiune grozava".

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.