Mii de persoane s-au adunat, sambata noaptea, in principalele aeroporturi americane pentru a protesta fata de ultimul ordin executiv semnat de presedintele Donald Trump, care suspenda temporar programele de primire a refugiatilor si blocheaza intrarea in tara a cetatenilor din sapte tari musulmane, inclusiv Iran, Irak si Siria.
Trump a negat ca este vorba despre ”o interzicere a musulmanilor”, precizand ca vrea sa tina departe teroristii care au pus la cale atentatele de la 11 septembrie, insa tarile de origine a respectivilor terorisiti nu sunt incluse in ordin, transmite NY Post.

AEROPORTUL JFK - NEW YORK

Peste 2.000 de persoane au protestat sambata seara in fata terminalului patru al aeroportului JFK, dupa ce autoritatile aeroportuare au retinut 12 refugiati ca urmare a ordinului executiv semnat de presedintele Donald Trump. Autoritatile au incercat sa reinstaureze ordinea prin blocarea circulatiei trenului care face legatura intre terminalele aeroportului din metropola New York.

Insa, decizia de a bloca circulatia trenului a fost intoarsa de guvernatorul Andrew Cuomo. Politicianul democrat a sustinut ca oamenii au dreptul sa protesteze in New York.

”Newyorkezii isi vor face vocile auzite”, a declarat democratul Cuomo.

Intre timp, taximetristii care deservesc aeroportul newyorkez au decis sa porneasca o greva in semn de protest fata de ordinul executiv care interzice temporar intrarea musulmanilor din sapte tari ale lumii in Statele Unite.

”Nu putem sa pastram tacerea. Mergem la munca pentru a-i intampina pe oameni intr-o tara care ne-a intampinat odata pe noi. Nu vom fi divizati”, a scris Uniunea Taximetristilor din New York intr-o postare pe Twitter.

AEROPORTUL NEWARK - NEW JERSEY

Aproximativ 120 de persoane au denuntat ordinul executiv semnat de Donald Trump in fata aeroportului international Newark Liberty din New Jersey. Se pare ca protestatarii s-au alaturat avocatilor, care au venit voluntar la aeroport pentru a apara drepturile refugiatilor si imigrantilor retinuti ilegal dupa intrarea in vigoare a ordinului de la Casa Alba.

AEROPORTUL DENVER

Zeci de persoane si-au exprimat sprijinul pentru refugiati la aeroportul international Denver. Protestatarii au cantat ”refugiatii sunt bineveniti aici”, dupa ce au ocupat principalul terminal din Denver. Nu este clar daca vreo persoana a fost retinuta pe acest aeroport international in urma ordinului executiv semnat de Donald Trump, scrie News.ro.

AEROPORTUL PORTLAND

Cateva zeci de persoane s-au adunat in semn de protest si in fata aeroportului international din Portland. De asemenea, protestatarii au reusit sa opreasca temporar circulatia ”trenului usor” care face legatura intre terminalele aeroportului, in timp ce scandau ”Spuneti tare, spuneti clar! Refugiatii sunt bineveniti aici!” sau ”Fara interdictie! Fara zid! America este pentru toti!”.

AEROPORTUL LOS ANGELES

Aproximativ 300 de persoane si-au exprimat nemultumirea, cu privire la interdictia care ii vizeaza pe calatorii musulmani din sapte tari ale lumii, in fata aeroportului international din Los Angeles. Protestatarii au intrat intr-unul din terminalele aeroportului, dupa ce anterior au participat la o mica ceremonie cu lumanari.

AEROPORTUL SAN FRANCISCO

Sute de protestatari au blocat principala cale de acces din fata terminalului international al aeroportului San Francisco pentru a-si exprima opozitia cu privire la ordinul executiv semnat de presedintele Donald Trump.

Proteste similare au avut loc si in alte aeroporturi americane, printre care se numara San Diego, Boston, Seattle, Washington DC si Dallas.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.