Președintele Volodimir Zelenski a anunțat, duminică, faptul că armata ucraineană a eliberat două localități, anume Arhanhelske şi Mîroliubivka, din regiunea Herson, conform Reuters. 

Ucraina: Președintele Volodimir Zelenski anunță eliberarea a două localități din regiunea Herson

Președintele ucrainean a menționat cele două localități în discursul său de duminică noapte, când a mulțumit unor unități ale forțelor ucrainene pentru că s-au remarcat în prima linie.

Reuters precizează că nu a putut verifica informațiile. În discursul său, preşedintele Zelenski a mai afirmat, fără a oferi detalii, că succesul forţelor ucrainene în regiunea Doneţk nu se limitează la Liman.

Consilieri ai președinților american și turc au discutat despre Ucraina și NATO în timpul unei întrevederi neanunțate

Consilierul pentru securitate națională al președintelui SUA, Jake Sullivan, a avut duminică, la Istanbul, o întrevedere cu Ibrahim Kalin, consilier-șef al președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, în cadrul căreia au vorbit despre „progresul din procesul de aderare a Finlandei și Suediei la NATO”, a anunțat Casa Albă într-un comunicat.

Cei doi oficiali, a căror întrevedere nu a fost anunțată înainte de mass-media, au discutat, de asemenea, despre condamnarea de către Turcia a anexării ilegale unor regiuni din teritoriul ucrainean de către Rusia.

Turcia, ţară membră a NATO, face echilibristică diplomatică de la declanşarea invaziei ruse asupra Ucrainei, pe 24 februarie. Ankara se opune sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei şi are relaţii apropiate atât cu Moscova, cât şi Kievul, vecinii săi de la Marea Neagră. Totodată, Turcia a criticat invazia rusă şi a trimis drone Ucrainei, potrivit Agerpres.

Suedia și Finalanda au înaintat o cerere de aderare la NATO în urma declanșării invaziei ruse în Ucraina, însă Turcia, aliat în cadrul NATO, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la candidaturile lor.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

În timpul întrevederii de duminică, Sullivan şi Kalin au discutat de asemenea despre sprijinul SUA şi Turciei "pentru negocieri de pace între Armenia şi Azerbaidjan" şi "despre importanţa dialogului şi a diplomaţiei în soluţionarea dezacordurilor în Mediterana de Est", se mai spune în comunicat.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 3 Octombrie 2022 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.