Un politist a fost ucis, iar alti doi au fost raniti joi seara, intr-un atac armat pe Champs-Elysée, la Paris. Autorul a fost impuscat. Ministerul francez de Interne a anuntat ca un atacator a fost ”neutralizat”.

UPDATE 11:10 Autoritatile franceze au gasit o pusca ce foloseste aer comprimat si mai multe arme albe in masina autorului atacului de pe Champs Elysees, relateaza BFMTV, fara a identifica sursele informatiei.

Printre armele albe s-ar fi aflat si un cutit de bucatarie. De asemenea, oamenii legii au gasit documentele atacatorului in vehicul.

UPDATE 10:50 - Cel de-al doilea suspect cautat de autoritatile franceze pentru atacul de pe Champs Elysees, soldat cu moartea unui politist si ranirea a trei persoane, s-a predat autoritatilor belgiene si este retinut la Anvers, relateaza AFP.

UPDATE 8:35, 21 aprilie - Politia franceza a emis un mandat de arestare pentru un al doilea suspect in atacul armat de pe Champs Elysee, de joi noapte.

Potrivit mandatului de arestare, barbatul a venit joi cu trenul in Franta, din Belgia. Mandatul de arestare avertizeaza ca suspectul este periculos. Nu este clar daca este vorba despre atacator sau despre un complice.

Atacul a fost revendicat rapid de gruparea militanta Statul Islamic.

“Putin dupa ora 21 (22 ora Romaniei), un vehicul a oprit langa o masina de politie care era parcata. Imediat, un barbat a coborat si a deschis focul asupra vehiculului de politie, ranind mortal un ofiter”, a precizat purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Pierre-Henry Brandet.

Presedintele Francois Hollande s-a declarat convins ca “crima lasa” de pe bulevardul Champs Elysee au fost un act de terorism.

Bulevardul larg, care pleaca de la Arcul de Triumf, era plin de parizieni si de turisti care se bucurau de seara de primavara cand a avut loc atacul. Politia a evacuat rapid zona, unde au fost desfasurate forte de securitate si vehicule de politie.

UPDATE 7:42
, 21 aprilie - Presupusul autor al atacului armat asupra unor ofiteri de politie aflati intr-o misiune de patrulare pe Champs-Elysees, la Paris, este un barbat in varsta de 39 de ani de la periferia de est a Parisului, declara doi oficiali din cadrul politiei, relateaza The Associated Press.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Perchezitii erau in curs la cel putin o adresa situata la periferia de est a Parisului in urma atacului de joi seara.

Oficialii citati au cerut protectia anonimatului, in contextul in care o ancheta este in curs.

UPDATE 23:40
- Sectia antiterorista a Parchetului din Paris a preluat ancheta cu privire la atacul armat de pe Champs-Elysées.

Aceasta ancheta in flagrant a fost incredintata Sectiei antiteroriste (SAT) a Brigazii criminale din cadrul Directiei Securitasii Interne (DGSI), a precizat parchetul.

Acest atac armat are loc cu trei zile inaintea primului tur al alegerilor prezidentiale, in contextul in care Franta se confrunta din 2015 cu un val de atentate jihadiste fara precedent, soldate cu 238 de morti.



UPDATE 23:30
- Ministerul de Interne a anuntat ca agresorul a fost ”impuscat in riposta”. Prefectura de politie a subliniat ca circumstantele atacului ”nu sunt determinate”.

Citeste si:
Tragedie în lumea cinematografiei! Cine e actorul care a fost...
Tragedie în lumea...

Agresorul a sosit cu masina si a iesit. El a deschis focul asupra masinii politiei cu o arma automata, a ucis un politist si a incercat sa atace altii in timp ce fugea”, a declarat o sursa din cadrul politiei.

Cartierul a fost incercuit, iar forte importante de politie au fost desfasurate. Un elicopter survola zona.

UPDATE 23:00 - Atacatorul de pe Champs-Élysées a fost neutralizat in zona statiei de metrou Franklin Roosevelt.

O purtatoare de cuvant a politiei, Johanna Primevert, a declarat pentru The Associated Press, ca atacatorul a vizat politisti care pazeau o zona in apropierea statiei de metrou Franklin Roosevelt, o zona populara in randul turistilor.

Acest atac are loc cu trei zile inaintea primului tur al alegerilor prezidentiale.

Masurile de securitate dinaintea primului tur al scrutinului au fost consolidate, in urma unei serii de atacuri in ultimii ani.

Citeste si:
Mobilizări de proporții a MAI pentru Paștele 2023: pompieri,...
Mobilizări de proporții a MAI...

Politia franceza a anuntat marti ca a dejucat un atentat si a arestat doi barbati.

Incidentul aminteste de doua atacuri recente asupra unor militari care asigurau securitatea unor locuri celebre din Paris - unul la Luvru, in februarie, iar unul pe aeroportul Orly, luna trecuta.

O martora care s-a identificat doar Ines a declarat pentru postul BFMTV ca a auzit un foc de arma si a vazut corpul unui barbat pe jos, dupa care politia a evacuat rapid zona in care se afla magazinul la care lucreaza.

Un post de televiziune care gazduieste un eveniment cu cei 11 candidati la presedintie si-a intrerupt emisia pentru a anunta incidentul.

Niciunul dintre candidati nu a comentat imediat incidentul.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.