Presedintele francez Francois Hollande a acuzat Moscova ca foloseste "toate mijloacele pentru a influenta opinia publica" si uneori cu "aceleasi procedee" ca fost URSS, intr-un interviu acordat mai multor ziare europene si publicat luni, scrie AFP.

"Rusia foloseste toate mijloacele pentru a influenta opinia publica", a declarat seful de stat, care a aratat ca daca "nu mai este aceeasi ideologie care in epoca URSS, (...) sunt uneori aceleasi procedee, in plus este tehnologia".

In opinia lui Hollande, este vorba de o "strategie de influentare, de retele, cu teze foarte conservatoare in planul moravurilor" dar "de asemenea cu pretentia de a apara crestinatatea in raport cu islamul".

"Sa nu exageram nimic dar sa fim vigilenti", a spus, in acest interviu acordat pentru Le Monde, Suddeutsche Zeitung, La Stampa, La Vanguardia, The Guardian si Gazeta Wyborcza, inaintea mini-summitului european care reuneste luni la Versailles liderii german, francez, spaniol si italian.

Miercuri, seful statului francez a ordonat "mobilizarea" "tuturor mijloacelor necesare ale statului" pentru a faca fata unor atacuri cibernetice in perioada campaniei pentru alegerile prezidentiale din Franta.

"Ce cauta Rusia?", s-a intrebat Francois Hollande, inainte de a raspunde: "sa influenteze spatiul care a fost altadata al sau, in fosta Uniune Sovietica", precum Ucraina.

"Vrea sa participe la incheierea conflictelor in lume, in avantajul sau", cum este cazul Sirie, sa se "afirme ca o putere" si "sa ne testeze rezistenta", a adaugat el.

Hollande a cerut de asemenea "demascarea operatiunilor ideologice" pentru a "spune foarte clar cine e cu cine, cine este finantat de cine" si "pentru ce miscarile de extrema dreapta sunt mai mult sau mai putin legate de Rusia", arata HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.