Cererea Administratiei Trump de restabilire a aplicarii decretului privind imigratia, semnat de presedinte pe 27 ianuarie a fost respinsa de o Curte de Apel din Statele Unite, informeaza puterea.ro.

Astfel este mentinuta decizia judecatorului din Seattle, care a blocat ordinul presedintelui Donald Trump prin care erau suspendate temporar programele de primire a refugiatilor si blocau intrarea in tara a cetatenilor din sapte tari musulmane, inclusiv Iran, Irak si Siria.

Departamentul de Justitie a sustinut in apelul sau ca decizia instantei din Seattle "afecteaza publicul", "pune sub semnul intrebarii judecata presedintelui privind securitatea nationala" si "nu a fost insotita practic de nicio analiza juridica". In ciuda acestor argumente, decizia magistratilor a fost clara.

Judecatori federali din mai multe alte state s-au pronuntat, in egala masura, impotriva interdictiei

Donald Trump a semnat vinerea trecuta un ordin executiv pentru a suspenda sosirea refugiatilor timp de cel putin 120 de zile si sa impuna noi controale dure asupra calatorilor din Iran, Irak, Libia, Somalia, Siria si Yemen pentru urmatoarele trei luni. In semn de protest, mii de persoane au ocupat principalele aeroporturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.