Noua politica de imigratie a Statelor Unite impusa de presedintele Donald Trump este ceva care nu se poate accepta, a declarat viceprim-ministrul turc Numan Kurtulmus in comentarii publicate de ziarul HaberTurk marti, informeaza agentia DPA citata de Agerpres.

Trump a emis un ordin executiv vineri ce interzice intrarea pentru cetatenii din Siria, Yemen, Iran, Irak, Somalia, Libia si Sudan pentru 90 de zile si suspenda programul Statelor Unite asupra refugiatilor.

"Nu este posibil sa se accepte acest lucru", a spus Numan Kurtulmus, adaugand ca politica de imigratie in Occident a fost puternic influentata de atitudini islamofobe.

El a avertizat ca grupurile antimusulmane si organizatiile precum Stat Islamic vor actiona in cele din urma in aceeasi directie.

Kurtulmus si-a exprimat speranta ca interdictia vizand cetateni din sapte tari majoritar musulmane va fi amendata.

Viceprim-ministrul este singurul oficial turc care si-a exprimat pana acum deschis opozitia fata de interdictia asupra imigratiei in SUA. Cu toate ca Turcia este o tara majoritar musulmana, oficialitatile turce au fost pana acum precaute in a-l critica pe Trump.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.