Site-ul presedintiei Republicii Moldova a fost schimbat astfel incat „limba moldoveneasca” este una dintre cele trei limbi in care poate fi accesat site-ul, alaturi de engleza si rusa. Inlocuirea sintagmei ”limba romana” cu ”limba moldoveneasca” are loc la doua zile dupa ce Igor Dodon a depus juramantul in calitate de presedinte al Moldovei.

In timpul mandatului precedentului presedinte, Nicolae Timofti, site-ul putea fi accesat in trei limbi: romana, rusa si enggleza, transmite deschide.md.

De asemenea, a fost postata pe site biografia lui Igor Dodon unde, la sectiunea limbi vorbite, alaturi de rusa, engleza si franceza, este trecuta ”limba moldoveneasca (nativa)”.

In anul 2013, Curtea Constitutionala a Moldovei a decis ca limba romana este limba de stat a republicii, intrucat limba romana apare in Declaratia de Independenta din august 1991, document ce are o forta juridica mai mare decat Constitutia in care, la articolul 13, se stipuleaza ca limba de stat este limba moldoveneasca.

Potrivit deschide.md, Igor Dodon a depus juramantul, vineri, pe o varianta a Constitutiei care include, in primele pagini, si Declaratia de Independenta, transmite News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.