Liderii lumii au reactionat in urma atacului de la Berlin, dupa ce un camion a intrat in multime in Piata de Craciun.

Liderii lumii s-au aratat ingroziti de tragicul eventiment, reactionand dur.

"Aceasta crima impotriva civililor socheaza prin brutalitatea si cinismul sau",
a scris Putin cancelarului german Angela Merkel si presedintelui Joachim Gauck, potrivit unei declaratii de pe site-ul Kremlinului, noteaza The Independent.

Boris Johnson, secretarul britanic de externe, sustine: "Gandurile si condoleantele sunt cu oamenii din Germania urmatoare dupa teribila tragedie de la Berlin, care s-a soldat cu multi morti si raniti."

Ned Price, purtator de cuvant al Consiliului de Securitate Nationala din SUA a declarat: "Germania este unul dintre principalii nostri partenerii si unul dintre cei mai buni aliati ai nostri, suntem alaturi de cetatenii Berlinului in lupta contra tuturor acelora care ataca modul nostru de viata si ameninta societatile noastre".

Presedintele-ales, Donald Trump, a condamnat, de asemenea acest atac devastator: "ISIS si alti teroristi islamisti sacrifica in mod continuu crestini in comunitatile si lacasuri de cult lor, ca parte a jihadului lor la nivel global".

Nigel Farage, liderul formatiunii UKIP si unul dintre sustinatorii Brexitului, a scris un mesaj pe Twitter: "Vesti groaznice din Berlin, dar asta nu este o surpriza. Aceste evenimente vor fi mostenirea pe care o lasa Merkel".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.