Cel putin noua persoane si-au pierdut viata si alte 50 au fost ranite dupa ce un camion a intrat in multime in Piata de Craciun din Berlin, informeaza digi24.ro.

Update 20.12, ora 11 Bilantul victimelor atacului din Berlin a ajuns la cel putin 12 morti si 48 de raniti. Politia anunta ca atacul a fost comis intentionat.

Update 23:24 - Stat Islamic ar fi revendicat atentatul, noteaza evz.ro, care citeaza The Sun.

Soferul mai era insotit de o persoana, care a decedat in momentul impactului. Camionul apartine unei companii poloneze din Gdansk.

Update - Autoritatile au arestat un suspect. Politia a confirmat ca este vorba despre un atac terorist.

Soferul camionului, despre care se crede ca este polonez, a fugit de la locul accidentului, fiind cautat de fortele de interventie.

Aparent, camionul a intrat in mare viteza in Piata de Craciun, intrand de pe strada Budapesta.

Strazile din apropierea targului Breitscheidplatz au fost blocate de autoritati.

Potrivit presei, unii dintre cei raniti au fost dusi intr-o biserica din apropiere. Martorii sustin ca s-ar fi auzit si o explozie.

Presa locala germana, care a citat politia ajunsa la fata locului, relateaza ca, din primele indicii ale anchetei, ar fi vorba de un atac terorist asupra targului de Craciun din Berlin, noteaza psnews.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.