Ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, a afirmat ca Europa se confrunta cu cinci mari provocari, relateaza marti agentia MTI.

Intr-un interviu pentru televiziunea canadiana CBC, ministrul ungar a mentionat migratia, terorismul, conflictul din Ucraina, securitatea energetica si Brexitul drept principalele subiecte de pe agenda Europei.

Referindu-se la recentul esec privind acordul comercial CETA dintre Uniunea Europeana si Canada, Szijjarto a estimat ca ''cel mai mare pericol este daca Europa se inchide in ea insasi''.

Intrebat despre politica Ungariei in domeniul migratiei, seful diplomatiei ungare a afirmat ca problema migratiei cu care se confrunta Europa nu este o chestiune de drept international sau de drepturi ale omului, de vreme ce dreptul la o existenta sigura este un drept fundamental al omului.

''Nu exista niciun drept fundamental al omului care sa spuna ca cineva poate sa-si aleaga o tara unde vrea sa traiasca si sa mearga acolo cu orice pret incalcand frontierele'', a declarat Szijjarto.

El a reiterat pozitia guvernului ungar potrivit careia trebuie sa se acorde prioritate sprijinirii celor mai afectate tari din cauza crizei migratiei situate in apropiere de zonele de conflict, tari precum Liban, Iordania si Turcia, scrie Agerpres.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.