Presedintele columbian Juan Manuel Santos a primit Premiul Nobel pentru Pace 2016 pentru contributia sa la rezolvarea razboiului civil din Columbia, un conflict in care au murit cel putin 220.000 de morti, iar aproape sase milioane de oameni au fost nevoiti sa-si paraseasca casele din cauza luptelor.

Comitetul i-a acordat Nobelul lui Santos "pentru eforturile sale hotărâte de a pune capăt războiului civil de peste 50 de ani" din Columbia.

Santos a încheiat un acord de pace cu rebelii din gherilele comuniste FARC (Fortele Armate Revolutionare din Columbia) luna trecută, după opt ani de negocieri. Acordul a fost însă respins de columbieni duminică, prin referendum, mentioneaza News.ro.

Rezultatul referendumului a cauzat o mare incertitudini in ceea ce priveste viitorul Columbiei, existand riscul ca razboiul civil sa reizbucneasca.

Conflictul columbian este unul dintre cele mai indelungate razboaie civile din epoca contemporana si ultimul conflict armat de pe continentul american, scrie Mediafax.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.