MAE transmite, marti, ca un cetatean roman a decedat in urma atacului de joi, de la Nisa, fiind vorba despre sotul unei femei care, alaturi de minorul familiei, au fost raniti in acelasi atac si se afla in spital.

"Ministerul Afacerilor Externe anunta cu profund regret decesul unui cetatean roman in urma atacului de la Nisa, membru al familiei data disparuta anterior. Autoritatile franceze au confirmat decesul", transmite MAE.

Procedura de identificare a corpului neinsufletit al victimei de cetatenie romana, efectuata de catre autoritatile franceze, s-a finalizat in urma cu putin timp, cu sprijinul autoritatilor romane, mai spune ministerul.

MAE reaminteste ca minorul si mama sa au fost identificati printre raniti, aflandu-se internati in doua spitale din Nisa. Starea lor de sanatate evolueaza pozitiv. In prezent, reprezentantul Consulatului General al Romaniei la Marsilia, precum si consulul onorific la Nisa, se afla alaturi de familia cetateanului roman decedat, acordand in continuare sprijinul necesar, scrie NEWS.ro.

Reprezentantii ambasadei Romaniei la Paris si ai Consulatului General al Romaniei la Marsilia mentin legatura permanenta cu Celula de Criza instituita de autoritatile franceze

Ministerul Afacerilor Externe anunta si ca va acorda intreaga asistenta necesara in continuare.

Sambata a fost gasit, intr-un spital din Nisa, si copilul familiei, care este internat tot intr-un spital din oras, fiind ranit, dar cu o evolutie buna, potrivit medicilor.

In cursul zilei de duminica a fost gasita si mama baiatului, internata intr-un alt spital, in stare destul de grava la acel moment, dar cu o evolutie pozitiva.

Iohannis: Adresez cele mai sincere condoleante familiei romanului decedat la Nisa

Presedintele Klaus Iohannis a adresat, marti, un mesaj de condoleante pentru familia si apropiatii romanului decedat in atacul de la Nisa, afirmand ca le este alaturi in aceste momente dificile si dand asigurari ca Romania va continua lupta impotriva flagelului terorist cu toate instrumentele disponibile.
Citeste si:
Alegeri prezidenţiale 2024. Cine va candida pentru funcţia de...
Alegeri prezidenţiale 2024....

„Am primit cu profund regret vestea, recent confirmata de autoritatile franceze, a decesului cetateanului roman care a fost dat disparut in urma atacului terorist de la Nisa, din cursul serii de joi. Adresez cele mai sincere condoleante familiei si le sunt alaturi in aceste momente de cumplita durere. Le doresc insanatosire grabnica si multa putere sotiei si copilului celor doi, care se afla internati la Nisa", se arata in mesajul presedintelui.

Iohannis spune ca se afla in legatura permanenta cu Ministerul Afacerilor Externe si reprezentantii misiunilor diplomatice romane din Franta, care acorda tot ajutorul si sprijinul necesare in aceasta situatie dramatica.

"Nimic nu poate alina durerea celor apropiati, asa cum nimic nu poate justifica astfel de acte teroriste abominabile", spune seful statului.

Citeste si:
Atac armat la o universitate din centrul orașului Praga. 15...
Atac armat la o universitate...

Klaus Iohannis reitereaza hotararea ferma a Romaniei de a continua, alaturi de partenerii europeni si internationali, lupta impotriva flagelului terorist, "cu toate instrumentele si mecanismele disponibile".

Ciolos, condoleante familiei romanului decedat la Nisa: Stiu ca e putina consolare, dar ii rog sa accepte regretul meu enorm

Premierul Dacian Ciolos a transmis, marti, un mesaj de condoleante familiei si apropiatilor romanului care a murit la Nisa in urma atacului "barbar" de joi, afirmand ca ele reprezinta "putina consolare", insa vestile sunt mai bune cu privire la sotia si copilul sau, a caror stare este stabila.

"Intre oamenii ucisi in atacul barbar de la Nisa este si un cetatean roman. Stiu ca este putina consolare pentru familie si pentru cei dragi lui, dar vreau sa-i rog sa accepte regretul meu enorm si condoleante pentru pierderea avuta. Este o tragedie care a lovit o familie intreaga. Sotia si copilul lui, raniti grav in atentat, sunt si ei internati in spitale din zona. Din fericire, din informatiile pe care le avem la aceasta ora, starea acestora este stabila", transmite Ciolos, in mesajul de condoleante.

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

Premierul afirma ca autoritatile sunt in legatura permanenta cu serviciile medicale franceze. "Autoritatile noastre, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada noastra la Paris, serviciul consular, sunt la dispozitia acestor familii si vom face tot ce este omeneste posibil sa le ajutam”, spune el.

Dacian Ciolos mai spune ca sunt vesti mai bune si in privinta celorlalti doi romani raniti in atac. "Amandoi sunt inca spitalizati, dar evolutia lor medicala este pozitiva", a mai spus Ciolos.

MAE transmite, marti, ca un cetatean roman a decedat in urma atacului de joi, de la Nisa, fiind vorba despre sotul unei femei care, alaturi de minorul familiei, au fost raniti in acelasi atac si se afla in spital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.