Consulul general onorific al Romaniei la San Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, a fost asasinat duminica in locuinta sa din capitala tarii.

UPDATE: Ce spune politia din El Salvador

Primele cercetari in cazul uciderii consulului onorific al Romaniei in El Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, arata ca atacatorii au intrat in locuinta acestuia fara a forta usile si au fugit de la fata locului cu masina Consulatului, pe care au abandonat-o in apropiere.

Potrivit Politiei Civile Nationale din El Salvador, citata de presa locala, primele cercetari arata ca mai multi barbati au intrat in locuinta consulului onorific al Romaniei in aceasta tara fara a forta usile.

Politistii au spus ca se pare ca fie atacatorii erau persoane cunoscute consulului, fie acestia aveau copii ale cheilor. Deocamdata nu este cunoscut numarul exact al atacatorilor, insa este cert ca erau mai multe persoane. Dupa ce l-au ucis pe consul, atacatorii au fugit cu masina Consulatului, pe care au abandonat-o in apropierea locuintei barbatului, potrivit NEWS.ro.

Conform presei locale, la locuinta consulului lucrau sase persoane, dar niciuna nu era in imobil la momentul atacului, insa acestea vor fi audiate oricum.

Politia a anuntat ca nu exclude nicio ipoteza, dar principala varianta este cea a unui jaf, avand in vedere ca acesta era om de afaceri.

Consulul onorific al Romaniei in El Salvador, Ricardo Emanuel Salume Barake, avea 71 de ani si a fost ucis prin strangulare.

Corpul victimei a fost gasit cu un calus in gura

Corpul consulului onorific Ricardo Emanuel Salume Barake a fost gasit legat si cu un calus in gura in casa sa, intr-o zona bogata a capitalei El Salvador.

Ministerul de Externe din El Salvador a precizat ca Salume, un cetatean salvadorian, era singurul reprezentant diplomatic al Romaniei in aceasta tara. Ambasada Romaniei din Mexic a confirmat acest lucru.

Consulul onorific poate avea cetatenia statului care il numeste, a statului de resedinta sau cetatenia unui stat tert. De obicei, consilii onorifici au alte activitati, nefiind diplomati de cariera, si nici remunerati pentru activitatea depusa, in multe cazuri fiind oameni de afaceri sau personalitati ale comunitatii in care isi desfasoara activitatea. Ei reprezinta interesele statului care i-a numit in mediile in care isi desfasoara activitatea. Infiintarea consulatelor onorifice si numirea consulilor onoriofici au loc cu acordul tarii in care urmeaza sa functioneze.

Citeste si:
Un irakian afiliat SI a încercat să îl asasineze pe George W. Bush...
Un irakian afiliat SI a...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.