Si o petitie pentru un nou referendum a facut ca site-ul Guvernului sa nu mai poata fi accesat, datorita numarului urias de interogari inregistrat intr-un timp foarte scurt.

Principalul motiv explicat de acestia a fost faptul ca prea multi participanti la referendum si un rezultat atat de strans nu pot sa decida soarta a milioane de oameni care privesc cu incredere spre conglomeratul european.

Inainte de caderea site-ului peste 800.000 de semnaturi au fost stranse in doar cateva ore. Este foarte posibil ca petitia sa nu treaca si un alt referendum sa nu mai fie tinut, insa aceasta intamplare arata cat de divizata este societatea britanica in momentul de fata si cat de mult au de muncit actorii politici pentru a repune tara pe drumul prosperitatii.

Pe cealalta parte, Irlanda de Nord cere unitate din partea cetatenilor sai si vrea sa se desparta de Regatul Unit si deciziile sale, conform Reuters.

Irlanda de Nord si Irlanda ar urma sa aiba cel mai mult de pierdut de pe urma Brexit-ului, asa ca liderul adjunct al Irlandei de Nord cere un referendum pentru independenta si alipire la Irlanda, care ramane in continuare un membru al UE.

Scotia a tinut deja un referendum pe tema parasirii Regatului Unit, iar acum vor sustine inca unul pentru ca isi doresc, la fel ca irlandezii, sa ramana in UE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.