Liderii Republicii Cehe au agreat, joi seara, asupra numelui alternativ de "Cehia" din motive de spatiu pe produsele de export, pentru ca tara sa fie promovata mai usor de companii.

Decizia - aprobata de presedintele ceh, premier, seful parlamentului si ministrul Apararii - are nevoie, insa, si de aprobarea cabinetului inainte ca Ministerul ceh de Externe sa discute numele cu Natiunile Unite, pentru ca Cehia sa devina numelui prescurtat oficial al tarii in limba engleza.

Republica Ceha si-a obtinut independenta, la fel ca Slovacia, din destramarea Cehoslovaciei in 1993, dar pana in prezent nu a existat un nume format dintr-un singur cuvant standard in limba engleza pentru Republica Ceha, cum este cazul Frantei, care se numeste tot Republica Franceza, pentru a fi mai usor de promovat la nivel international.

Dar unii politicieni cehi resping acest nume alternativ. Ministrul ceh al Dezvoltarii Regionale, Karla Slechtova, considera ca se apropie de "Cecenia", ceea ce ar putea crea o mare confuzie.

Oficialul a mai precizat joi pe contul de Twitter ca statul a investit peste 40 de milioane de dolari in campanii de promovare a turismului in tara in care s-a folosit numele complet al tarii de Republica Ceha.

In unele limbi, printre care franceza si germana, Republica Ceha are deja un echivalent scurt - cel de Cehia, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.