Controale drastice au fost instituite pe aeroportul Charleroi din Bruxelles in acest weekend in care este celebrat Pastele de catolici, in conditiile in care aeroportul se confrunta cu un val suplimentar de pasageri pe fondul inchiderii celui din Zaventem, din cauza atentatelor.

In conditiile in care aeroportul Zaventem este inchis pana martea viitoare in urma atentatelor din aceasta saptamana, toate zborurile au fost redirectionate catre aeroportul Charleroi si catre cel din Liege, aeroporturi care nu sunt obisnuite cu un val mare de pasageri, relateaza RTBF, citat de MEDIAFAX.

Sute de pasageri ajung cu o ora sau doua intarziere din cauza acestor devieri, dar si a controalelor suplimentare. Prezenta militarilor si a politistilor in aeroportul Charleroi a fost intarita, agentii de securitate fiind prezenti la intrarile in parcare.

Vehiculele sunt supuse controalelor, dupa care pasagerii se asaza la coada in afara aeroportului unde trebuie sa prezinte cartea de identitate si biletul de avion pentru a patrunde in cladirea aeroportului.

Potrivit unui purtator de cuvant al conducerii aeroportului, Vincent Grassa, 10.000 de pasageri s-au inregistrat suplimentar sambata pe aeroportul Charleroi.

Situatia ar trebui sa se regleze marti, odata cu redeschiderea aeroportului Zaventem.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.