Papa Francisc a condamnat "violentele fara precedent" comise de militantii islamisti, acuzand, in timpul slujbei din Vinerea Mare, ca acele persoane care comit acte fundamentaliste sau teroriste profaneaza numele lui Dumnezeu.

Intr-un discurs emotionant la finalul slujbei din Vinerea Mare, inainte de sarbatorea pascala catolica, papa Francis a condamnat "formele actelor de fundamentalism si terorism comise de adeptii unor religii care profaneaza numele lui Dumnezu si care de folosesc de numele sfant pentru a-si justifica violenta fara precedent", relateaza Reuters, potrivit MEDIAFAX.

In Joia Mare, papa a clasificat atacurile din Bruxelles drept un "gest de razboi". Masurile de securitate au fost sporite mai mult ca de obicei in jurul Coloseumului din Roma, unde are loc slujba anuala de aprindere a lumanarilor cu ocazia sarbatorilor pascale catolice. Papa a condamnat in discursul sau si decapitarile crestinilor din Orientul Mijlociu de catre gruparile teroriste, care au fortat milioane de oameni sa-si paraseasca locuintele.

Suveranul Pontif a facut referire si la criza imigrantilor din Europa, condamnand reactia europenilor fata de imigranti care sufera din cauza "indiferentei noastre si a constiintei noastre anesteziate", dar a acuzat si politicienii de amplificarea conflictelor prin sustinerea traficantilor de arme, care "hranesc conflictul cu sangele inocentilor, al fratilor si al surorilor noastre".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.