Doi belgieni, fratii Khalid si Brahim El Bakroui, au fost identificati drept presupusii atacatori kamikaze din Bruxelles. Cel de-al treilea atacator care a fugit de pe aeroport este Najim Laachraoui.

Brahim El Bakraoui s-a detonat pe aeroportul din Zaventem, unde au murit cel putin 11 persoane si au fost ranite peste 100. In schimb, fratele sau Khalid ar fi comis atentatul sinucigas din statia de metrou Maalbeek, unde au murit cel putin 20 de persoane. Fratii Khalid si Brahim El Bakroui, erau cunoscuti politiei belgiene pentru activitatile lor infractionale, fiind cautati si pentru implicare in atacurile teroriste din Paris din noiembrie soldate cu 130 de morti.

Cei trei atacatori in momentul in care au ajuns pe aeroportul Zaventem / Foto:Twitter / @NDTV

Khalid El Bakraoui ar fi inchiriat sub un nume fals un apartament din zona Forest, din suburbiile Bruxellesului, unde au avut loc saptamana trecuta operatiuni de amploare ale politiei pentru arestarea lui Salah Abdeslam, islamistul dat in urmarire generala timp de patru luni pentru implicare in atentatele teroriste din Paris si care a fost arestat vinerea trecuta. informeaza MEDIAFAX.

In apartamentul respectiv, au fost gasite amprentele lui Abdeslam si a murit un islamist algerian in confruntarile cu politia care au dus la arestarea lui Salah Abdeslam, "creierul" atentatelor de la Paris din noiembrie 2015.

Cel de-al treilea atacator a fugit

Najim Laachraoui este cautat de autoritatile belgiene dupa ce a fost surprins de camerele de supraveghere de pe aeroportul Zaventem, relateaza postul belgian RTBF. Najim Laachraoui, cunoscut sub numele de Soufiane Kayal, este cel de-al treilea atacator din aeroportul Zaventem, cel care a reusit sa scape si anchetatorii au stabilit ca lui ii apartineau centuri explozive nedetonate gasite la locul atentatului de politia belgiana.

Laachraoui este cautat si in cadrul anchetei cu privire la atentatele din Paris, amprentele sale fiind descoperite in doua dintre locatiile ocupate de atacatorii din Paris si pe mai multe centuri explozive.

Citeste si:
Dacian Cioloș: E un proiect kamikaze/Nu e momentul să stăm să ne...
Dacian Cioloș: E un proiect...

In varsta de 24 de ani, el este cautat de autoritati din decembrie sub numele de Soufiane Kayal.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.