Un barbat inarmat cu un cutit a injunghiat luni zece elevi, in sudul Chinei, ranind grav doi copii, dupa care s-a sinucis, in ultimul dintr-o serie de atacuri la scoli in aceasta tara, potrivit presei de stat, relateaza Reuters online.

Atacatorul a injunghiat sase baieti si patru fete in fata portii unei scoli primare din orasul Haikou, pe insula provincie Hainan, potrivit site-ului de microblogging al radiodifuzorului China Central Television (CCTV).

Copiii au fost transportati la spital, iar doi primeau ingrijiri in urma unor rani grave, dar care nu le pun viata in pericol, potrivit CCTV.

Politia a declansat o ancheta in legatura cu ceea ce a prezentat drept "un caz penal violent provocat de actiuni extreme", potrivit aceleiasi surse.

Atacurile violente sunt rare in China - in comparatie cu alte tari, insa in ultimii ani s-au multiplicat atacuri cu cutitul si toporul, multe dintre ele vizand copii, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.