Premierul bulgar, Boiko Borisov, si omologul sau ungar, Viktor Orban, cer securizarea urgenta a frontierelor externe ale Uniunii Europene, pentru oprirea afluxului de extracomunitari, seful Guvernului de la Budapesta reiterand ca Bulgaria trebuie admisa urgent in Spatiul Schengen.


"Frontierele externe ale Uniunii Europene trebuie inchise imediat, in contextul actualei crize a imigratiei", a declarat Boiko Borisov, potrivit site-ului Novinite.com, dupa intrevederea cu premierul Ungariei, Viktor Orban, aflat in vbizita la Sofia. Borisov a notat ca liderii Uniunii Europene nu au ajuns inca la o solutie definitiva privind gestionarea crizei imigratiei, exprimand speranta ca problemele vor fi rezolvate cu ocazia viitorului summit european.

"Europa nu mai poate suporta criza refugiatilor", a subliniat seful Guvernului bulgar.

"Situatia securitatii in cadrul Uniunii Europoene s-a schimbat. Pana acum, Europa a considerat imigratia o problema economica si culturala, dar, pe fondul terorismului si deteriorarii securitatii, acum este o problema de securitate", a declarat Viktor Orban, citat de MTI. "Cetatenii europeni, in special femeile si oamenii lipsiti de protectie, sunt in pericol, iar acest lucru este inacceptabil", a subliniat Orban.

"Este nedrept ca Uniunea Europeana aplica standarde duble si ca nu accepta admiterea Bulgariei in Schengen. Bulgaria este statul nonmembru Schengen care a gestionat cel mai bine criza refugiatilor. Daca Europa ar fi corecta fata de sine insasi, ar trebui sa admita Bulgaria in Schengen. Sigur, daca o tara va accepta sa adere la o institutie pe moarte este deja o alta problema", a apreciat liderul de dreapta de la Budapesta.

Citeste si:
Sporuri noi pentru Covid-19: 30-40% în plus la DSP, 30% la Prefecturi
Sporuri noi pentru Covid-19:...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.