Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus, a avertizat, marti, ca relatiile diplomatice dintre Rusia si Marea Britanie vor fi perturbate de ancheta britanica in cazul mortii fostului agent KGB Aleksandr Litvinenko, care ar fi fost aprobata de presedintele rus, Valdimir Putin, transmite Reuters.

Saptamana trecuta, o comisie britanica a anuntat, ca in urma unei anchete, asasinarea fostului agent KGB Aleksandr Litvinenko, in 2006, a fost probabil aprobata de catre presedintele Vladimir Putin. Anuntul a declansat o serie de tensiuni intre Londra si Moscova, care a clasificat declaratiile comisiei britanice drept "inadmisibile".

Lavrov a acuzat marti, in cadrul unei conferinte de presa, ca ancheta intreprinsa de M.Britanie contine acuzatii nefondate, care nu pot fi probate. De asemenea, ancheta nu ofera raspunsuri la multe intrebari, a denuntat Lavrov, negand implicarea Rusiei in cazul asasinarii fostului agent KGB Litvinenko.

Dmitri Peskov, purtatorul de cuvant al Kremlinului, a avertizat saptamana trecuta ca rezultatele anchetei vor afecta relatiile dintre cele doua state. Litvinenko a decedat la varsta de 43 de ani, la Londra, in 2006, la cateva zile dupa ce a fost otravit cu poloniu-210, o substanta radioactiva extrem de toxica. O ancheta publica referitoare la moartea acestui fost agent KGB, care s-a stabilit in Marea Britanie in 1999, a fost deschisa in ianuarie 2015.

Judecatorul Sir Robert Owen a declarat joia trecuta ca este probabil ca presedintele rus Vladimir Putin sa fi aprobat asasinarea acestuia, in urma unui conflict mai vechi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.