Presedintele francez Francois Hollande a promis "solemn" vineri ca va distruge reteaua Stat Islamic, autoarea atentatelor din noaptea de 13 spre 14 noiembrie, in cadrul omagiului national adus victimelor, care s-a desfasurat vineri in Curtea Invalizilor de la Paris, relateaza Reuters online.

"Va primit solemn ca Franta va face tot posibilul pentru a distruge armata fanaticilor care au comis aceste crime, ca va actiona fara odihna pentru a-si proteja copiii", a spus presedintele francez la Curtea Invalizilor din capitala franceza, scrie MEDIAFAX.

"Va promit de asemenea ca Franta va ramane ea insasi, asa cum au iubit-o cei care au pierit si asa cum acestia ar fi vrut ca ea sa continue", adaugat el.

"Aceasta generatie va avea curajul sa ia in propriile maini viitorul natiunii noastre", a sustinut el, facand referire la generatiile viitoare, potrivit Le Figaro. "Libertartea nu cere sa fie razbunata, ci sa fie deservita. Aceasta generatie va sti sa dea dovada de maretie, ea va trai pe deplin in numele celor morti pe care ii plangem astazi. Aceasta generatie a devenit chipul Frantei", a subliniat seful statului francez.

"Au fost ucisi pentru ca reprezentau viata, au fost doborati pentru ca reprezentau Franta", a sustinut Hollande, adaugand ca Franta va fi alaturi de victime: "Dupa ce ne-am ingropat mortii, va trebui sa ii consolam pe cei vii".

Referindu-se la victimele atentatului de la sala de concerte Bataclan din Paris, seful statului francez a spus ca acestea "erau tineretea Frantei, tineretea unui popor liber care iubea cultura" si ca "muzica este cea care era insuportabila pentru teroristi". Francois Hollande a dat asigurari poporului sau ca din moemnt ce teroristii "voiau sa ingroape aceasta bucurie in vacarmul bombelor lor", Franta isi va multiplica aceste cantece, concerte, francezii vor continua sa mearga la stadion, pentru raspunde mai bine acestor atacatori.

"Ce vor teroristii? Sa ne desparta? Vor esua, pentru ca ei au cultul mortii, dar noi avem dragostea de viata. Noi il cunoastem pe dusman. Est ura. Cea care a lovit la Bamako, la Tunis, la Paris. Este fanatismul, obscuratismul, cel al unui islam fara moralitate care neaga mesajul cartii sale sfinte", a subliniat Hollande in cadrul discursului.

Citeste si:
Ramona Olaru, moment de panică în Paris. Ce i s-a întâmplat...
Ramona Olaru, moment de...

Presedintele a spus ca pentru a castiga lupta impotriva Daesh, Franta poate conta pe militarii ei, pe politisti, pe jandarmi, pe Parlament si "mai ales, pe fiecare francez", pentru ca acestia sa adopte toate masurile necesare aparararii tarii.

"Vom duce aceasta lupta pana la final si o vom castiga. (...) Nu ne vom schimba, vom fi uniti in ceea ce este esential. Daca am cauta un cuvant pentru a califica acest elan, acest cuvant exista, este fraternitatea"
, a precizat acesta.

Potrivit Le Figaro, aproximativ 2.000 de persoane au participat la ceremonia care a avut loc vineri in Curtea Invalizilor de la Paris, pentru a duce un omagiu victimelor atentatelor din noaptea de 13 spre 14 noiembrie. Numeroase persoane ranite in aceste atacuri au participat la eveniment. Numele victimelor, majoritatea cu varste cuprinse intre 25 si 35 de ani, au fost citite unul cate unul.

Citeste si:
Austria urmează să introducă închisoarea pe viață pentru faptele de...
Austria urmează să introducă...

Membri ai Guvernului, adunarilor, institutiilor, partidelor politice si reprezentanti ai societatii civile si ai religiilor au fost prezenti la acest omagiu national. Printre personalitatile politice care au asistat la ceremonie, se numara Laurent Fabius, Nicolas Sarkozy, Marine Le Pen, Christian Jacob, Bernard Cazeneuve, Alain Juppé, Anne Hidalgo, precum si primari ai arondismentelor parisiene, informeaza cotidianul Le Figaro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.